فرصت‌های شغلی
ویرایش کنید

صنایع

خدمات تخصصی و ویژه ما، متمرکز بر مشاوره اقتصادی و مدیریتی در حوزه معدن، صنایع معدنی و صنایع مرتبط با این حوزه است.

برای رفع چالش‌های خود با تیم مشاوره ما در ارتباط باشید.

ما به صنایع معدنی و فلزی خدمات ارائه می‌دهیم

خدمات مشاوره اقتصادی شرکت آرمان آتورپات، به تمامی ذی‌نفعان حوزه معدن و صنایع معدنی، شامل صنایع فلزی و غیرفلزی و همین‌طور صنایع وابسته و پشتیان ارایه می‌شود. صنایعی که ما به آنها خدمات ارایه می‌دهیم، طیف وسیعی از شرکت‌های معدنی تولیدکننده سنگ‌آهن، بوکسیت و … در ابتدای زنجیره مواد معدنی تا شرکت‌های تولیدکننده انواع مختلف محصولات فلزی و شیمیایی نظیر ورق و مقاطع فلزی و اسید سولفوریک را شامل می‌شود. تمامی این صنایع به نحوی مخاطبین و مشتریان خدمات شرکت آرمان آتورپات هستند.

معدن و صنایع معدنی

صنایع معدنی به طور کلی به صنایعی اطلاق می‌شود که شامل یکی از مراحل اکتشاف، تجهیز، استخراج، کانه‌آرایی و فرآوری مواد معدنی باشد. مواد معدنی، خود شامل محدوده وسیعی از مواد است که از معدن استخراج می‌شوند و طبق اصول اولیه طبقه‌بندی، حتی موادی نظیر نفت و گاز را نیز شامل می‌شوند. البته در ایران، به دلیل اهمیت بالای نفت و گاز در تولید ناخالص داخلی و صادرات، نفت و گاز معمولا جدا از صنایع معدنی طبقه‌بندی می‌شود.
شرکت آرمان آتورپات با توجه به این تقسیم‌بندی، حوزه‌های فعالیت خود در صنایع معدنی را عمدتا بر صنایع معدنی فلزی، غیرفلزی و صنایع وابسته، متمرکز کرده است که از جمله آنها می‌توان به سنگ آهن، بوکسیت و آلومینا، کنسانتره مس و مولیبدن، کنسانتره سرب و روی، طلا، کرومیت و غیره اشاره کرد. این شرکت در هر یک از حلقه‌های زنجیره این صنایع که می‌تواند شامل هر یک از مراحل اکتشاف تا فرآوری باشد، خدمات خود را به فعالین این صنایع ارایه می‌نماید.

سنگ‌آهن

در سطح جهان سالانه حدود ۲.۵ میلیارد تن سنگ آهن خام برداشت و فرآوری می‌شود و سهم ایران از این میزان بیشتر از ۴ درصد برآورد می‌شود.

بوکسیت و آلومینا

سالانه در جهان حدود ۳۷۵ میلیون تن بوکسیت برداشت و فرآوری می‌شود و ایران تنها سهم ۰.۲ درصدی از این میزان را در اختیار دارد.

کنسانتره مس

مهم‌ترین ماده اولیه صنعت مس، کنسانتره است که سالانه حدود ۱۶ میلیون تن از آن در بازار جهانی عرضه می‌شود. ایران سهمی ۱.۹ درصدی از این بازار دارد.

کنسانتره سرب و روی

سالانه ۱۳ میلیون تن روی و ۵ میلیون تن سرب معدنی تولید می‌شود. سهم ایران از تولید معدنی سرب حدود ۱.۵ درصد و از تولید معدنی روی حدود ۱.۹ درصد است.

کرومیت

تولید جهانی این ماده معدنی سالانه به‌حدود ۴۵ میلیون تن می‌رسد که از این میزان سهم ایران حدود یک درصد از کل این بازار است.

زغال‌سنگ و کک

کل تولید جهانی زغال‌سنگ به حدود ۸ میلیارد تن می‌رسد و سهم ایران از این مقدار حدود ۰.۰۵ درصد است. دسترسی به گاز ارزان، دلیل اصلی این عقب‌افتادگی است.

فروآلیاژها

در جهان سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تن انواع مختلف فروآلیاژ تولید می‌شود که سهم ایران از بازار جهانی فروآلیاژها، حدود ۰.۵ درصد است.

صنایع فلزی

فلزات بخش بسیار مهمی از مواد پیرامون ما را تشکیل می‌دهند و خصوصیات متفاوت و گسترده آنها، باعث شده این مواد، عضو جدایی ناپذیری از زندگی روزمره انسان باشد. سهم بالای فلزات در پیشرفت‌های تکنولوژیک بشر باعث شده صنعت و بازار فلزات، یک گام جلوتر از سایر کالاها، پله‌های رشد را پشت سر بگذارد.
فلزات با توجه به خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و همین‌طور میزان ذخایر معدنی و کاربردهایی که دارند، در طیف‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. به عنوان نمونه، فلزات پر کاربرد با نام فلزات پایه شناخته می‌شوند و کاربرد زیاد آهن و فولاد باعث شده فلزات پایه، خود به صورت فلزات پایه آهنی و غیر آهنی دسته‌بندی شوند. علاوه بر فلزات پایه، فلزات دیگری نظیر عناصر فلزی واسطه‌ای، فلزات قلیایی، فلزات با ارزش و … نیز از دیگر انواع فلزات هستند که هر یک با توجه به خصوصیات ویژه‌ای که دارند، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
برخی از تقسیم‌بندی‌ها، صنایع معدنی مربوط به فلزات را نیز جزو صنایع فلزی قلمداد می‌کنند؛ در برخی تقسیم‌بندی‌های دیگر، صنایع فلزی به گروهی از صنایع اطلاق می‌شود که فلزات کار نشده را به محصولات نیمه‌ساخته و نهایتا تمام‌شده تبدیل می‌کنند. به طور مثال، اسلب فولادی تولید شده پس از طی مراحل مختلفی نظیر نورد، عملیات حرارتی، فرم‌دهی و پوشش، به محصولی تبدیل می‌شود که در صنایع نهایی مصرف‌کننده نظیر صنعت خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آهن و فولاد

در حال حاضر سالانه در جهان بیش از ۱،۸۵۰ میلیون تن فولاد تولید می‌شود که ایران سهم ۱.۵ درصدی از این میزان را به‌خود اختصاص می‌دهد.

آلومینیوم

در سطح جهان سالانه حدود ۶۵ میلیون تن آلومینیوم از منابع معدنی تولید می‌شود که سهم ایران کمتر از ۰.۷ درصد از این مقدار است.

مس

سالانه بالغ بر ۲۴.۵ میلیون تن مس کاتدی حاصل از فرایند ذوب و پالایش و یا کاتد هیدرومتالورژیکی در دنیا تولید می‌شود که ایران سهمی ۱.۲ درصدی از این تولید دارد.

روی

تولید جهانی روی تصفیه‌شده، سالانه کمتر از ۱۴ میلیون تن است که علی‌رغم پتانسیل‌های معدنی مناسب، کمتر از ۱.۴ درصد از این میزان، در ایران تولید و عرضه می‌شود.

سرب

امروزه در جهان سالانه بیش از ۱۲ میلیون تن سرب تصفیه شده در جهان تولید و مصرف می‌شود و سهم ایران در تولید جهانی این فلز کمتر از ۲ درصد است.

نیکل

سالانه بالغ بر ۲.۵ میلیون تن نیکل معدنی در دنیا تولید می‌شود که سهم قابل توجهی از آن در ساخت آلیاژهای فلزی پایه آهنی و غیرآهنی استفاده می‌شود.

فلزات گران‌بها

ارزش اقتصادی بالا و اطلاق صفت گران‌بها به این دسته از فلزات عمدتا ناشی از دو ویژگی فناناپذیری و همین‌طور کمیاب بودن آن‌ها است.

فلزات صنعتی غیرپایه

فلزات صنعتی غیرپایه، طیف وسیعی از فلزات عناصر فلزی واسطه‌ای، فلزات قلیایی و فلزات همراه را شامل می‌شوند که ویژگی‌ها و کاربردهای متنوعی دارند.

صنایع غیرفلزی

در تقسیم‌بندی صنایع مرتبط با حوزه معدن و صنایع معدنی، بخشی از صنایع به تولید محصولاتی مشغول هستند که به نحوی یا محصول جانبی تولید مواد معدنی فلزی و یا غیرفلزی هستند و یا محصول تولیدی این صنایع در زنجیره معدن و صنایع معدنی کاربرد دارد. از جمله این صنایع می‌توان به صنایع تولیدکننده محصولاتی همچون اسید سولفوریک و صنایع پایین‌دست آن و همین‌طور صنایع تولیدکننده مواد شیمیایی مورد استفاده در معادن اشاره کرد.

شرکت آرمان آتورپات با توجه به تقسیم‌بندی‌های عنوان شده، صنایع غیرمعدنی وابسته با حوزه معدن و صنایع معدنی را جزو صنایع مخاطب خود قرار داده و در این صنایع نیز، اقدام به ارایه خدمات مشاوره اقتصادی می‌نماید.

اسید سولفوریک

سالانه حدود ۲۷۰ میلیون تن اسید سولفوریک در جهان تولید می‌شود که تنها ۷ درصد از آن، توسط سیستم ترانزیت در بازارهای بین‌المللی حمل‌ونقل می‌شود.

مواد شیمیایی

ارزش بازار جهانی مواد شیمیایی مورد استفاده در بخش معدن و صنایع معدنی در دنیا، طی سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰.۱ میلیارد دلار برآورد شده است.

کودهای شیمیایی

تولید کودهای شیمیایی در دنیا بالغ بر ۲۱۰ میلیون تن است که حدود ۵۰ درصد آن به شکل کودهای نیتراته، ۳۰ درصد کودهای فسفاته و ۲۰ درصد کودهای پتاسه است.