معدن و صنایع معدنی
ما شما را برای موفقیت در فضای پیچیده و پررقابت امروز، آماده میکنیم
برای رفع چالشهای خود با تیم مشاوره ما در ارتباط باشید.
معدن و صنایع معدنی
صنایع معدنی به طور کلی به صنایعی اطلاق می شود که شامل یکی از مراحل اکتشاف، تجهیز، استخراج، کانهآرایی و فرآوری مواد معدنی باشد. مواد معدنی، خود شامل محدوده وسیعی از مواد است که از معدن استخراج می شود و طبق اصول اولیه طبقه بندی، حتی موادی نظیر نفت و گاز نیز از جمله مواد معدنی محسوب می شوند. البته در ایران، به دلیل اهمیت بالای نفت و گاز در تولید ناخالص داخلی و صادرات، نفت و گاز را معمولا جدا از صنایع معدنی قرار می دهند.
لذا شرکت فلزات و مواد با توجه به این تقسیم بندی، حوزه های فعالیت خود در صنایع معدنی را عمدتا بر صنایع معدنی فلزی و صنایع وابسته، متمرکز کرده است که از جمله آنها می توان به سنگ آهن، بوکسیت و آلومینا، کنسانتره مس و مولیبدن، کنسانتره سرب و روی کرومیت و غیره اشاره کرد.
همانطور که قبلا نیز اشاره شد، این شرکت در هر یک از حلقه های زنجیره این صنایع که می تواند شامل هر یک از مراحل اکتشاف، تجهیز، استخراج، کانهآرایی و فرآوری باشد، خدمات خود را ارایه می نماید.
در سطح جهان سالانه حدود ۲.۵ میلیارد تن سنگ آهن خام برداشت و فرآوری میشود و سهم ایران از این میزان بیشتر از ۴ درصد برآورد میشود.
سالانه در جهان حدود ۳۷۵ میلیون تن بوکسیت برداشت و فرآوری میشود و ایران تنها سهم ۰.۲ درصدی از این میزان را در اختیار دارد.
مهمترین ماده اولیه صنعت مس، کنسانتره است که سالانه حدود ۱۶ میلیون تن از آن در بازار جهانی عرضه میشود.
سالانه ۱۳ میلیون تن روی و ۵ میلیون تن سرب معدنی تولید میشود. سهم ایران از تولید سرب حدود ۱.۵ درصد و از تولید روی حدود ۱.۹ درصد است.
تولید جهانی این ماده معدنی سالانه بهحدود ۴۵ میلیون تن میرسد که از این میزان سهم ایران حدود یک درصد از کل این بازار است.
کل تولید جهانی زغالسنگ به حدود ۸ میلیارد تن میرسد و سهم ایران از این مقدار حدود ۰.۰۵ درصد است.
در جهان سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون تن انواع فروآلیاژ تولید میشود که سهم ایران از این میزان حدود ۰.۵ درصد است.
دیدگاهها و تحلیلهای ما در خصوص معدن و صنایع معدنی
- همه
- آلومینیوم
- بوکسیت و آلومینا
- زغالسنگ، کک و انرژی
- سنگآهن
- فروآلیاژ
- کرومیت
- کنسانتره سرب و روی
- کنسانتره مس
- مس
- مواد شیمیایی
- نیکل
حدود ۴۷ درصد فروش محصولات شرکت Alcoa در سال ۲۰۲۳ در ایالات متحده رخ داد. هلند و استرالیا مقاصد اصلی فروش محصولات این شرکت بود. تولید بوکسیت و آلومینای شرکت Alcoa در سال ۲۰۲۳ بهدلیل کاهش عیار بوکسیت در استرالیا، کاهش و یا توقف فعالیت در برخی پالایشگاهها نسبت به سال قبل کاهش یافت.
۲۰ آذر ۱۴۰۳
شرکت روسی NORNICKEL در سال ۲۰۲۳ تقریبا ۱۰ درصد از کل فلزات روسیه را تولید کرده است. بزرگترین مقاصد فروش این شرکت بهترتیب قاره آسیا با خریداری ۵۴ درصد از محصولات این گروه، اروپا، روسیه و کشورهای مستقل مشترکالمنافع (حوزه CIS) و آمریکا با اختصاص سهم خریداری ۲۴، ۱۲ و ۱۰ درصد بودهاند.
۳۰ آبان ۱۴۰۳
شرکت بولیدن از مهمترین تولیدکنندگان روی در دنیا و اروپا بودهاست که در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری و بازیافت فعالیت دارد. شرکت بولیدن در هر فصل بهطور میانگین ۵۲ هزار و ۳۰۰ تن کنسانتره روی و ۱۱۶ هزار تن روی پالایش شده تولید کردهاست.
۲۳ آبان ۱۴۰۳
شرکت FLSmidth در زمینه ارایه تجهیزات، فناوریها و خدمات برای صنایع معدنی و سیمانی فعالیت میکند. این شرکت محصولات مختلفی مانند ماشینآلات خردکن، آسیابها، فیلترها، سیستمهای انتقال مواد و فناوریهای فرآوری موادمعدنی نظیر مس، طلا و نیکل را ارایه میدهد. علاوهبر این تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز در صنعت تولید سیمان را نیز عرضه میکند.
۲۳ آبان ۱۴۰۳
آمریکا بزرگترین تولیدکننده گاز طبیعی بهعنوان یکی از منابع مهم تولید انرژی دنیا، حدود ۱،۰۷۳ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی در سال ۲۰۲۳ تولید کرده است. نسبت تولید به ذخیره گاز طبیعی کشورهای چین، آمریکا و هند، بالاتر از نرم جهانی آن در سال ۲۰۲۳ بود.
۲۰ آبان ۱۴۰۳
سنگ آهن شرکت Rio Tinto تقریبا ۸۰ درصد از کل تولیدات این مجموعه را در سال ۲۰۲۳ به خود اختصاص داد. استرالیای غربی و کانادا بزرگترین مبادی تولید سنگ آهن این شرکت هستند. در این سال ۹۰ درصد از فروش سنگ آهن Rio Tinto در بنادر چین رقم خورده است.
۲۰ آبان ۱۴۰۳
طی ۵ سال گذشته، استرالیا با در اختیار داشتن سهم ۵۵ درصدی از صادرات زغالسنگ ککشو، بزرگترین تامینکننده جهانی این ماده معدنی بهشمار میرود. همچنین چین با اختصاص سهم ۲۳ درصدی از واردات جهانی زغالسنگ متالورژی بهخود در بازه زمانی مذکور، بزرگترین مصرفکننده آن بهحساب میآید.
۳۰ مهر ۱۴۰۳
ذخایر معدنی بوکسیت دنیا بیش از ۲۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن برآورد شد که کشورهای استرالیا، برزیل، گینه و ویتنام مجموعا بیش از ۶۵.۲ درصد از ذخایر معدنی بوکسیت جهان را در اختیار دارند. ذخایر معدنی بوکسیت کشور چین نیز حدود ۷۱۰ میلیون تن برآورد شد.
۱۰ مهر ۱۴۰۳
میزان تولید روی شرکت Vedanta طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ روندی کاهشی را طی کرده است. طی چهار سال اخیر مجموع تولید روی این شرکت حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن به ثبت رسیده است. در بین زیرمجموعههای این شرکت، سهم Zinc India از تولید روی بیشتر از Zinc International بوده است.
۲۱ شهریور ۱۴۰۳
بعد از چین کشور پرو یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فلز پرکاربرد روی در جهان بهشمار می رود. شرکت NEXA از مهمترین تولیدکنندگان روی در آمریکای لاتین است که مجموعه معادن و کارخانههای آن در کشورهای برزیل و پرو واقع شدهاند و با بهرهبرداری از این معادن جزو شرکتهای بزرگ تولیدکننده روی بهشمار میرود.
۱۱ شهریور ۱۴۰۳
چین بزرگترین مصرفکننده انرژی و انتشاردهنده کربن در جهان و از طرفی بزرگترین سرمایهگذار در انرژیهای پاک و کمکربن است. در سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ ظرفیت و سرمایهگذاری چین بر فناوری کمکربن افزایش یافته است. تغییرات زیرساختی زیادی برای رسیدن به اهداف کاهش انتشار کربن انجام شده است.
۷ شهریور ۱۴۰۳
در دهه گذشته ۸۱ درصد از مصرف انرژی جهانی به منابع تجدیدناپذیر و ۱۹ درصد از آن به منابع انرژی تجدیدپذیر اختصاص یافت. همچنین در سال ۲۰۲۳ بالاترین سهم تامین انرژی از انرژیهای تجدیدپذیر با سهم ۵۳ درصدی متعلق به سوئد بوده است.
۶ شهریور ۱۴۰۳
تولید آلومینیوم دنیا در فصل اول سال ۲۰۲۴ نسبت به فصل قبل از آن حدود ۱۶۴ هزار تن کاهش یافت و به ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تن رسید. کشور چین بیشترین سهم از حجم تولید آلومینیوم اولیه دنیا را کسب کرد. بعد از چین، کشورهای قاره آسیا و آفریقا، بیشترین تولیدات آلومینیوم را داشتند.
۳۱ مرداد ۱۴۰۳
به دنبال افزایش تعداد واحدهای صنعتی، تعداد مشترکین برق صنعتی افزایش یافت و به دنبال آن مصرف برق در بخش صنعتی نسبت به بخش خانگی رشد بیشتری داشت؛ بهگونهای که در سال ۱۴۰۲ عمده مصرف برق کشور به بخش صنعتی اختصاص داشت و سهم صنعت از مصرف برق به ۵۶ درصد رسید.
۱۶ مرداد ۱۴۰۳
بهطور متوسط ۶۱.۵ درصد از کل نفت تولید شده در پالایشگاههای ایران برای تولید بنزین و دیگر مشتقات استفاده شدهاست. براساس آمار منتشر شده سازمان اوپک برای کشور ایران، روند بنزین تولید شده در ۱۰ سال اخیر صعودی بوده و علاوه بر آن تقاضای بنزین نیز بیشتر شدهاست.
۱۶ مرداد ۱۴۰۳
در ۱۰ سال گذشته مصرف برق ایران در هر دو بخش خانگی و صنعتی روند افزایشی داشتهاست؛ این افزایش مصرف برق در بخش صنعتی بیشتر بود و سهم بیشتری از مصرف برق کشور به بخش صنعتی اختصاص داشت اما میتوان گفت میزان مصرف برق در این دو بخش نزدیک به هم است.
۳ مرداد ۱۴۰۳
کشورهای عربستان سعودی، ایران و امارات متحده عربی از مهمترین کشورهای نفتخیز حاشیه خلیج فارس هستند. مجموع سهم این کشورها از کل تولید نفت خام دنیا در سال ۲۰۲۳ برابر با ۲۱.۰ درصد بود. در این سال به ترتیب عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ایران بیشترین میزان تولید نفت را میان این کشورها داشتند.
۱ مرداد ۱۴۰۳
طی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ بهطور میانگین سالانه حدود ۳ میلیون تن الکترود گرافیتی در جهان تجارت شد و در بیشترین مقدار خود در سال ۲۰۲۱ حدود ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن نیز بود. با این حال تجارت این محصول کاربردی در سال ۲۰۲۳ اندکی کمتر از ۳ میلیون تن به ثبت رسیده است.
۱۳ تیر ۱۴۰۳
فروکروم (FeCr) آلیاژی از آهن و کروم است که غالبا ۵۰ تا ۷۰ درصد وزنی آن را کروم تشکیل میدهد و کاربرد آن در تولید فولادهای زنگنزن است. تجارت فروکروم در جهان با توجه به کاربرد اصلی آن، بهمنظور تولید فولاد زنگنزن انجام میشود و کشورهای تولیدکننده فولاد زنگنزن مقصد اصلی فروکروم صادراتی جهان هستند.
۳۰ خرداد ۱۴۰۳
صنعت کشورها برای افزایش تولید ناخالص داخلی خود، نیازمند مصرف انرژی بیشتر هستند. امروزه سوختهای فسیلی یکی از مهمترین منابع انرژی مورد نیاز صنعت و زندگی روزمره انسانها است. پس روند نسبت کل انرژی عرضه شده به تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه یافته شامل آلمان، آمریکا، انگلستان، دانمارک در طول ۳۰ سال گذشته بررسی شدهاست.
۲۳ خرداد ۱۴۰۳
طی دوره مورد بررسی، در بین کشورهای آمریکا، آلمان، دانمارک و انگلستان، کشور آمریکا بیشترین انتشارات کربنی را داشت. این در حالی است که کاهش انتشارات کربنی در این کشور نسبت به دیگر کشورهای مورد بررسی با سرعت کمتری اتفاق افتاد اما کشور دانمارک توانست با سرعت بیشتری انتشارت کربنی را کاهش دهد.
۲۲ خرداد ۱۴۰۳
ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از بزرگترین دارندگان ذخایر نفت و گاز طبیعی هستتند. مجموع سهم ذخایر نفتی این سه کشور در سال ۲۰۲۲ به ۳۷.۶ درصد از ذخایر نفتی کل دنیا رسید. ذخایر نفتی برآورد شده کل دنیا در سال ۲۰۲۲ حدود یک تریلیون و ۵۶۰ میلیارد بشکه تخمین زده شدهاست.
۱۳ خرداد ۱۴۰۳
گاز طبیعی یکی از انواع سوختهای فسیلی است که به طور گسترده در نیروگاههای تولید برق و صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. آلایندگی کمتر گاز طبیعی در مقایسه با دیگر سوختهای فسیلی مانند نفت و زغالسنگ و سهولت در انتقال و مصرف، آن را به منبع انرژی پراهمیتی برای کشورهای جهان تبدیل کردهاست.
۸ خرداد ۱۴۰۳
تولید کنسانتره روی در شرکت تک کانادا طی فصول گذشته روند صعودی داشت و نرخ رشد سالانه آن حدود ۲.۳ درصد محاسبه شد. این شرکت کنسانتره روی را در معدن آنتامینا و معدنRed Dog یکی تولید میکند، بخشی از آن را میفروشند و بخشی را در تاسیسات Trail به روی تصفیه شده تبدیل میکند.
۲۱ فروردین ۱۴۰۳
شرکت Ferrexpo سومین صادرکننده عمده گندله آهن در جهان است. در سال ۲۰۲۲ بهدلیل وقوع جنگ اوکراین و از بین رفتن بخشی از زیرساختهای تولید برق اوکراین، میانگین تولید کل محصولات این شرکت در این سال در حدود ۳۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش یافت.
۱۴ فروردین ۱۴۰۳
کشورهای آفریقای جنوبی، برزیل و سوئد به ترتیب تامینکنندگان اصلی گندله جهانی طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ بودهاند. در سال ۲۰۲۲ حجم تجارت جهانی گندله نسبت به سال قبل از آن ۱۵ درصد کاهش داشت. سهم آفریقا بهعنوان بزرگترین تامینکننده در این بازار در سال ۲۰۲۲ برابر با ۲۴ درصد بود.
۲۳ اسفند ۱۴۰۲
شرکت BHP در زمینه زغالسنگ، مس، سنگ آهن و نفت در سراسر جهان فعالیت میکند. نیکل و پتاس نیز از جمله دیگر فعالیتهای تولیدی این شرکت محسوب میشود. این شرکت با تصویب سرمایهگذاری ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۱ به بازار پتاس ورود کرد.
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
تولید آلومینا در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ روند صعودی داشت و در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۴۲ میلیون تن تولید شد. سهم آلومینای متالورژیکی بهخاطر کاربرد آن در تولید آلومینیوم بالا است. در سال ۲۰۲۲ سهم آلومینای متالورژیکی در تولید کل این محصول حدود ۹۳.۶ درصد بود.
۹ اسفند ۱۴۰۲
تولید و مصرف زغالسنگ در جهان در دهه اول قرن بیستم رشد زیادی داشت که افزایش جمعیت و رشد صنایع از علل اصلی آن به شمار میروند. در سالهای اخیر با توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر و سوختهای پاک، سعی بر این بود که تولید و مصرف این سوخت فسیلی کاهش یابد.
۸ اسفند ۱۴۰۲
طی دوره ۱۰ ساله منتهی به ۲۰۲۲ کشور شیلی بهطور متوسط با صادرات سالانه بیش از ۹۶ هزارتن سنگ و کنسانتره مولیبدن، رتبه نخست صادرات این ماده معدنی را در دست داشت. بهطور متوسط طی این دوره کشور شیلی سهم ۳۴ درصدی در تجارت جهانی مولیبدن داشته است.
۲۵ بهمن ۱۴۰۲
کشور آفریقای جنوبی با ذخیره ۲۰۰ میلیون تن بعد ازکشور قزاقستان رتبه دوم ذخایر معدنی کروم جهان را دارا است. در سال ۲۰۲۲ مقدار صادرات کروم معدنی آفریقای جنوبی بیش از ۱۴ میلیون تن بود. سهم آفریقا از بازار تجارت جهانی کروم طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ بهطور متوسط بیش از ۵۰ درصد بوده است.
۱۱ بهمن ۱۴۰۲
روند تولید سنگ آهن در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ صعودی بود، بهطوری که نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) آن حدود ۳.۲ درصد محاسبه شد. میزان تولید سنگ آهن دنیا در سال ۲۰۲۲ حدود حدود ۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون تن برآورد شد که در مقایسه با سال گذشته حدود ۵.۷ درصد رشد را نشان میدهد.
۹ بهمن ۱۴۰۲
روند تجارت کنسانتره روی در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ نامتوازن بوده است؛ بهطوری که در سال ۲۰۱۹ حدود ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش داشته است .در دو سال متوالی بعدی روند صعودی بوده و حدود ۷.۵ درصد افزایش داشته است. در سال ۲۰۲۲ این روند حدود ۵ درصد کاهش یافته است.
۴ بهمن ۱۴۰۲
در سال ۲۰۲۲ حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تن زغالسنگ به نقاط مختلف جهان صادر شد. اندونزی، استرالیا و روسیه بهترتیب بزرگترین صادرکنندگان زغالسنگ در سال ۲۰۲۲ بودند. این کشورها در این سال مجموعا ۹۰۰ میلیون تن زغالسنگ از انواع حرارتی و ککشو صادر کردند.
۲۴ دی ۱۴۰۲
فروآلیاژها در صنعت فولاد سازی از جایگاه ویژهای برخوردار هستند بهطوری که صنعت فولادسازی و سایر صنایع فلزی دیگر بدون فروآلیاژها هیچگونه تولیدات و خروجی نخواهند داشت و با توجه به رشد این صنعت تقاضای فروآلیاژها در سطح جهانی رو به افزایش است، به همین دلیل نوسانات آن در بازار جهانی اهمیت ویژهای دارد.
۶ دی ۱۴۰۲
در کشور چین، روی معدنی در سال ۲۰۱۵ حدود ۴ میلیون و ۹۳۰ هزار تن تولید شد که نسبت به سال گذشته حدود ۱۲.۸ درصد کاهش داشت. یکی از دلایل کاهش تولید این ماده معدنی در چین، افزایش سختگیریهای محیط زیستی در معادن این کشور بود که باعث تعطیلی معادن کوچک شد.
۴ دی ۱۴۰۲
صادرات کنسانتره سرب استرالیا در ۱۰ سال اخیر حدود ۳۵۵ هزار تن (سرب محتوی) است. این کشور با وجود کاهش صادرات در ۵ سال اخیر در جایگاه سوم صادرکنندگان بزرگ سرب قرار دارد؛ زیرا استرالیا مصرفکننده اصلی سرب نیست و بیشترین صادرات را به چین و کره جنوبی دارد.
۲۹ آذر ۱۴۰۲
برزیل با در اختیار داشتن ۱۶ درصد از ذخایر سنگ آهن جهان، دومین کشور غنی از ذخایر سنگ آهن و همچنین رتبه دوم تولید سنگ آهن در دنیا است و شرکت برزیلی Vale، رتبه اول تولید سنگ آهن در میان شرکتها را بهخود اختصاص داده است.
۲۹ آذر ۱۴۰۲
میانگین صادرات کنسانتره روی استرالیا در ۱۰ سال اخیر حدود ۷۰۰ هزار تن (روی محتوی) است و با وجود کاهش حجم تولید و کاهش صادرات همچنان اولین و بزرگترین صادرکننده کنسانتره است؛ زیرا تولید این کشور بهمراتب بیش از مصرف داخلی آن است.
۹ آذر ۱۴۰۲
میانگین تجارت جهانی فروکروم در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود ۷ میلیون تن بوده است. چین با واردات حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزارتن در سال ۲۰۲۲ بیشترین واردات را ثبت کرده است. آفریقای جنوبی نیز در این سال با صادرات ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتن بیشترین میزان صادرات را در جهان داشته است.
۲۵ مهر ۱۴۰۲
شرکت فریپورت مکموران بزرگترین تولیدکننده مولیبدن و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان مس و طلا در جهان محسوب میشود. این شرکت معادن بزرگی مانند Morenci، Cerro Verde و گراسبرگ را در اختیار دارد. عمده معادن این شرکت در کشورهای آمریکا، اندونزی، مکزیک، شیلی و پرو قرار دارند.
۱۹ مهر ۱۴۰۲
در سال ۲۰۲۲ بزرگترین تولیدکنندگان سنگ و کنسانتره کروم آفریقای جنوبی با میزان ۱۸ میلیون تن، ترکیه به مقدار ۶.۹ میلیون تن، قزاقستان ۴.۶ میلیون تن، هند حدود ۴ میلیون تن و فنلاند ۲.۲ میلیون تن بودند. شایان ذکر است که چین بهعنوان بزرگترین مصرفکننده کروم بیشترین میزان کروم را از آفریقای جنوبی وارد کردهاست.
۱۲ مهر ۱۴۰۲
شرکت KAZ Minerals از تولیدکنندگان مهم مس در کشور قزاقستان محسوب میشود و معادن بزرگی مانند Aktogay و Bozshakol در شرق و شمال قزاقستان به این شرکت تعلق دارد. علاوه بر این معدن Bozymchak در نواحی شمالی کشور قزقیزستان از دیگر معادن مهم این شرکت برشمرده میشود.
۴ مهر ۱۴۰۲
طی فصل نخست سال ۲۰۲۳، تعرفه ذوب با میانگین نرخ ماهانه ۳ درصد کاهش یافت؛ چرا که همچنان وقفههای تولیدی در معادن کلیدی آمریکای جنوبی پابرجا بود. این در حالی است که طی فصل دوم سال، تعرفه ذوب بهدلیل کاهش وقفههای تولیدی و تعطیلیهای برنامهریزی شده واحدهای ذوب، رشد فصلی ۱۱ درصدی را ثبت کرد.
۲۰ شهریور ۱۴۰۲
بهطور کلی روند سرانه مصرف روی، سرب و مس تصفیه شده در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۲ صعودی بوده است. در سال ۲۰۰۹ سرانه مصرف سرب و روی تصفیه شده به ترتیب حدود ۱.۱ و ۵.۳ درصد افت داشت. با شروع بحران مالی ۲۰۰۸، سرانه مصرف سرب و روی تصفیه شده نیز کاهش یافت.
۱۷ مرداد ۱۴۰۲
شرکت Minerals and Metals Group از تولیدکنندگان بزرگ فلزاتی از قبیل مس، روی، قلع، طلا، نقره و مولیبدن است. معدن Las Bambas که در جایگاه نهمین معدن بزرگ جهان قرار دارد از معادن اصلی این شرکت برشمرده میشود. تولید کاتد مس این شرکت در معدن Kinsevere واقع در کشور جمهوری کنگو انجام میشود.
۱۰ مرداد ۱۴۰۲
میزان تولید روی شرکت Vedanta طی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ روندی صعودی را طی کرده است. طی سه سال اخیر مجموع تولید روی این شرکت حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ثبت رسیده است. در بین زیرمجموعههای این شرکت، سهم Zinc India از تولید روی بیشتر از Zinc International بوده است.
۴ مرداد ۱۴۰۲
بهطور متوسط سرانه مصرف روی تصفیهشده در دنیا از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۹ حدود ۱.۸ کیلوگرم بود. در سال ۲۰۰۹ سرانه مصرف روی افت قابل توجهی داشت که دلیل آن، بحران مالی سال ۲۰۰۸ بود. در سال ۲۰۱۲ به خاطر بحران بدهی اروپا، بار دیگر سرانه مصرف روی افت پیدا کرد.
۲۹ تیر ۱۴۰۲
شرکت Glencore یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فلز مس در جهان است و از تولیدکنندگان مهم نیکل، کبالت، روی، قلع و زغالسنگ در جهان محسوب میشود. این شرکت از سهامداران معادن بزرگ مس در جهان مانند Collahuasi، Antamina و Kamoto است که بهترتیب در کشورهای شیلی، پرو و کنگو واقع شدهاند.
۲۶ تیر ۱۴۰۲
چین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان است. این کشور در سال ۲۰۲۲ بیش از یک میلیارد تن فولاد تولید کرد. چین با وجود اینکه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ آهن است، اما به دلیل نیاز بالای خود به این ماده معدنی جهت تولید فولاد، بزرگترین واردکننده سنگ آهن جهان نیز محسوب میشود.
۱۲ تیر ۱۴۰۲
روند تجارت کنسانتره روی بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ نامتوازن بوده است؛ بهطوری که در سال ۲۰۱۹ حدود ۸ درصد نسبت به سال ۲۰۱۸ کاهش داشته و در دو سال بعدی روند بازار صعودی بوده و افزایش حدود ۷.۵ درصدی رخ داده است. در سال ۲۰۲۲ این روند حدود ۵ درصد کاهش یافته است.
۶ تیر ۱۴۰۲
زغالسنگ به عنوان یکی از آلودهکنندهترین سوختهای فسیلی همواره در مباحث تغییرات آب و هوایی مورد توجه بوده است. در حال حاضر حدود یک پنجم انتشارات کربنی جهان ناشی از فعالیت نیروگاههای زغالسنگسوز است. به گفته آژانس بینالمللی انرژی، تعدیل تغییرات اقلیمی در جهان بدون کاهش مصرف زغالسنگ امکانپذیر نیست.
۳۱ خرداد ۱۴۰۲
هند بعد از چین، بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده زغالسنگ در جهان محسوب میشود. زغالسنگ اصلیترین منبع انرژی برای تولید برق و همچنین صنایع آهن و فولاد در هند است. در سال مالی ۲۰۲۲-۲۰۲۱ هند حدود ۷۷۸ میلیون تن زغالسنگ تولید کرد. مصرف زغالسنگ این کشور نیز در این سال ۹۷۸ میلیون تن بود.
۲۸ خرداد ۱۴۰۲
زغالسنگ اصلیترین منبع انرژی برای تولید برق، صنایع آهن، فولاد و سیمان در جهان است. چین، هند و اندونزی بزرگترین تولیدکنندگان زغالسنگ در جهان هستند. در سال ۲۰۲۱ این سه کشور حدود ۶۷ درصد زغال سنگ جهان را تولید کردند. چین و هند بزرگترین مصرفکننده و واردکننده زغالسنگ جهان نیز محسوب میشوند.
۲۴ خرداد ۱۴۰۲
شرکت Codelco یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده کاتد و کنسانتره مس در جهان است که معادن بزرگی بهخصوص در کشور شیلی در اختیار دارد. حدود ۶۵ درصد از تولیدات مس معدنی این شرکت در سال ۲۰۲۱ بهصورت کاتد و حدود ۳۵ درصد بهصورت کنسانتره به فروش رسید.
۱۷ خرداد ۱۴۰۲
شرکت Vale در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۰۸ میلیون تن سنگ آهن تولید کرد که نسبت به سال گذشته ۱.۶ درصد کاهش داشته است. مقصد اصلی صادرات سنگ آهن این شرکت در سال ۲۰۲۲ کشور چین بود. بخش اعظم سنگ آهن صادر شده در کارخانجات فولاد مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۱ خرداد ۱۴۰۲
چین بزرگترین مصرفکننده مس در جهان، سهم ۶۶ درصدی از تجارت جهانی کنسانتره مس را تشکیل میدهد. تقاضای کنسانتره چین با افزایش مداوم ظرفیت واحدهای ذوب بهدنبال پروژههای جدید همچنان افزایش مییابد و او را در صدر فهرست بزرگترین واردکننده این محصول در جهان نگه میدارد.
۱۰ خرداد ۱۴۰۲
شرکت Fortescue در نظر دارد تا سال ۲۰۴۰ میزان انتشارات کربنی خود را به صفر برساند. سرمایهگذاری این شرکت در این خصوص، علاوه بر کاهش انتشار کربن، میتواند وابستگی شرکت به سوخت دیزل و گاز طبیعی را نیز کاهش دهد.
۸ خرداد ۱۴۰۲
بهطور کلی Grupo Mexico از سودآورترین شرکتهای کشور مکزیک محسوب میشود و از این منظر جایگاه چهارم را به خود اختصاص داده است. این شرکت در حدود ۱۴ معدن و نزدیک به ۵۲ واحد ذوب در کشورهای مکزیک، پرو، آمریکا، آرژانتین، شیلی، اکوادور و اسپانیا در حال فعالیت است.
۲ خرداد ۱۴۰۲
طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ بزرگترین صادرکننده محصول پترولیوم کک ایالات متحده آمریکا بود. بهطوری که بیش از نیمی از صادرات در بازه مذکور توسط این کشور و عمدتا به مقاصد هند، مکزیک، چین، ژاپن و کانادا صادر شده است. در سمت واردات انحصار کمتری وجود دارد.
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
شرکت Antofagasta از شرکتهای بزرگ تولیدکننده کنسانتره مس در جهان است که معادن بزرگی را در شیلی در اختیار دارد. در سال ۲۰۲۲ حجم کنسانتره و کاتد مس تولیدشده شرکت تقریبا ۶۴۶ هزار تن، مولیبدن حدود ۹ هزار و ۷۰۰ تن، طلا حدود ۱۷۷ هزار اونس و و نقره حدود ۲.۸ میلیون اونس اعلام شد.
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲
بررسی عملکرد شرکت Anglo American در سال ۲۰۲۲ نشان میدهد که کاهش عیار معادن از عوامل مهم تاثیرگذار بر افت تولید مس این شرکت در شیلی بود. اگرچه بهرهبرداری از معدن Quellaveco در پرو، اثرات منفی کاهش عیار معادن شیلی را جبران کرد و تولید مس شرکت را به یک میلیون تن خواهد رساند.
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
حدود ۱۱ درصد از سهم GDP کشور شیلی و حدود ۱۰ درصد از سهم GDP کشور پرو به استخراج فلزات معدنی اختصاص دارد و در این بین، فلز مس از مهمترین فلزات معدنی این دو کشور بهشمار میرود. در نتیجه فلز مس جایگاه مهمی در اقتصاد دو کشور پرو و شیلی دارد.
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲
شیلی و پرو از مهمترین تولیدکنندگان مس معدنی در جهان به شمار میروند و سهم قابل توجهی در تولید کنسانتره و کاتد مس دارند. در دوره ۱۰ ساله اخیر، سهم کنسانتره در بازار صادراتی شیلی و پرو افزایش یافت و در سال ۲۰۲۱ به ترتیب به حدود ۵۵ و ۸۶ درصد رسید.
۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
گفتنی است که طی فصل نخست سال ۲۰۲۱، تعرفه ذوب با میانگین نرخ ماهانه ۱۷ درصد کاهش یافت و حداقل یک دهه اخیر را ثبت کرد. با تعطیلی واحدهای ذوب چینی و کاهش تقاضا، تعرفه ذوب افزایش یافت و طی فصل پایانی سال ۲۰۲۲ بهدلیل کسری عرضه کنسانتره بدون تغییر در سطوح بالایی ماند.
۳۰ فروردین ۱۴۰۲
بوکسیت بهعنوان یکیاز مواد اولیه تولید آلومینیوم شناخته میشود که بهصورت ناخالص در طبیعت یافتشده و سپس مورد فرآوری قرار میگیرد. بزرگترین ذخایر بوکسیت در جهان متعلق به دو کشور گینه و استرالیا است، از آنرو این دو کشور بهعنوان بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده بوکسیت در جهان شناخته میشوند.
۲۰ اسفند ۱۴۰۱
معدن اسکاندیدا در کشور شیلی با ظرفیت تولید حدود یک میلیون و ۵۱۰ هزار تن، بزرگترین معدن مس جهان است که حدود ۵۷.۵ درصد از سهام این معدن به شرکت BHP تعلق دارد. این شرکت معادن بزرگ مس دیگری ازجمله معدن Antamina در کشور پرو با ظرفیت تولید حدود ۴۵۰ هزار تن دارد.
۴ اسفند ۱۴۰۱
کنسانتره مولیبدن بهصورت مواد اولیه در صنایع مختلف ازجمله فولاد و آلیاژسازی مورد استفاده قرار میگیرد و بهطور ویژه در تولید آلیاژهای مورد نیاز صنعت هوایی و همچنین ریختهگری آهن ازجمله ورق، میلگرد و لوله استیل کاربرد دارد.
۱۸ بهمن ۱۴۰۱
مولیبدن یکی از مهمترین فلزات معدنی محسوبشده که در صنایع مختلفی از جمله جوهر و رنگسازی، صنایع لاستیک و پلاستیک، نفت و گاز، صنعت الکترونیک و شیشهسازی کاربرد دارد، اما بهطور عمده در صنعت فولاد جهت افزایش استحکام فولاد و سایر آلیاژها مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۳ بهمن ۱۴۰۱
برخی از کشورها برای تولید آهن و فولاد مصرفی علاوه بر سنگآهن تولیدی خود به واردات آن نیاز دارند.چین پررنگترین نقش را در تجارت جهانی سنگآهن دارد و واردکننده اصلی گندله و سنگآهن محسوب میشود و کشورهای استرالیا و آفریقای جنوبی و هند مهمترین تامینکنندگان سنگآهن چین محسوب میشوند.
۱۹ دی ۱۴۰۱
میانگین تجارت جهانی فروکروم در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ حدود ۷ میلیون تن بوده و بهطور متوسط حدود ۴ درصد سالیانه رشد داشتهاست. چین با ورادات حدود ۲.۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ صدرنشین بوده و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۲۱ با صادرات ۴.۱ میلیون تنی از سایر کشورها پیشی گرفتهاست.
۱۸ دی ۱۴۰۱
فرونیوبیوم آلیاژی از آهن و نیوبیوم است که عمدتا در ساخت فولادهای آلیاژی که نیاز به استحکام بالا و مقاومت به خزش، خوردگی و تنش بالایی دارند مورد استفاده قرار میگیرد. بزرگترین تولیدکنندگان این محصول که اصلیترین بازیگران بازار تجاری آن نیز هستند، برزیل و پس از آن کانادا است.
۱ دی ۱۴۰۱
تقاضای ضعیف، افزایش قیمت انرژی و تورم از جمله مشکلاتی است که بازارهای جهانی با آن درگیر هستند و بازار سنگ آهن نیز از جمله این موارد است که تقاضا برای آن کاهش پیدا کرده و قیمت آن به کمترین سطح خود در ۴ سال اخیر رسیده است.
۸ آذر ۱۴۰۱
بهطور خلاصه میتوان مشکلات شرکت Ferrexpo در نیمه اول ۲۰۲۲ را به سه مورد کاهش راههای ارتباطی و افزایش هزینه حمل و نقل و توزیع محصولات، کاهش قیمت سنگآهن به دلیل کاهش تقاضا و کاهش تولید به دلیل کم شدن نیروی کار و در نهایت بسته شدن برخی از کارخانههای تولیدی خلاصه کرد.
۷ آذر ۱۴۰۱
به طور حدودی ۳ درصد از کنسانتره مس تولید شده در دنیا به چین صادر میشود. در سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۳ میلیون تن سنگ معدن و کنسانتره مس به این کشور وارد شده که شیلی و پرو مهمترین تامینکنندههای سنگ معدن و کنسانتره مس آن بودند.
۱۹ آبان ۱۴۰۱
تجارت جهانی سنگ و کنسانتره کروم از سال ۲۰۱۷ تا سال ۲۰۲۱ به طور میانگین سالانه ۲ درصد رشد داشته و در سال ۲۰۲۱ به مقدار ۱۷ میلیون تن رسیده است. تجارت کروم پس از تحمل یک سال رکود شدید در سال ۲۰۲۰ ناشی از همهگیری کووید- ۱۹، در سال ۲۰۲۱ بهبود نسبی یافته است.
۱۸ آبان ۱۴۰۱
آلومینا از تصفیه بوکسیت حاصل میشود و بهعنوان ماده اولیه آلومینیومسازی در جهان به مصرف میرسد. با توجه به اینکه حمل آلومینا نسبت به بوکسیت کم هزینهتر بوده و صرفه اقتصادی بالاتری دارد، کشورهای تولیدکننده آلومینیوم معمولا نیاز خود را به صورت آلومینا تامین میکنند. این امر باعث حجم بالایی آلومینا در جهان است.
۲ آبان ۱۴۰۱
تولید جهانی کروم در ۵ سال گذشته روند صعودی را طی کردهاست. میانگین تولید جهانی کروم در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ حدود ۳۸.۴ میلیون تن بوده و بهطور میانگین سالانه ۷ درصد رشد داشتهاست. کروم در ساخت فولاد ضد زنگ بسیار مهم است. اکثر فولادهای ضد زنگ حاوی حدود ۱۸ درصد کروم هستند.
۲۰ مهر ۱۴۰۱
فرومولیبدن در بین فروآلیاژها کمتر در سطح جهان مورد تجارت قرار میگیرد و سالانه بهطور متوسط تنها حدود ۱۰۰ هزار تن در سطح جهان تجارت میشود؛ گفتنی است حدود یک چهارم صادرات این محصول توسط کره جنوبی انجام میشود، این کشور از سال ۲۰۱۸ لقب بزرگترین صادرکننده فرومولیبدن جهان را از آن خود کرده است.
۲۰ مهر ۱۴۰۱
تولید جهانی سرب حدود ۲ درصد در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ افزایش یافت که این نتیجه افزایش تولید در چین و هند است. ارزیابی میشود که تولید جهانی سرب معدنی با ۲.۹ درصد افزایش به ۴.۷۱ میلیون تن در سال ۲۰۲۲ با مشارکت چین، هند و قزاقستان برسد.
۲۱ شهریور ۱۴۰۱
بیشترین سهم از تولید فلز روی در دنیا به کشور چین تعلق دارد که تقریبا ۳۰ درصد از تولید جهانی روی را در اختیار دارد. همچنین این کشور ۴۸ درصد مصرف فلز روی در جهان را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین بزرگترین مصرف کننده روی نیز به شمار میرود.
۳ شهریور ۱۴۰۱
تجارت جهانی کنسانتره سرب در سال ۲۰۲۱ حدود ۲.۸ میلیون تن بود که نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۱۰۰ هزار تن کاهش یافت؛ لذا ضمن اینکه افت تجارت ناشی از همهگیری کووید- ۱۹ در سال ۲۰۲۰ جبران نشد، بلکه کاهش ۴ درصدی نیز در این سال اتفاق افتاد.
۳ شهریور ۱۴۰۱
آغاز جنگ اوکراین و روسیه و در پی آن کمبود عرضه گاز طبیعی در اروپا، موجب افزایش شدید قیمت حاملهای انرژی و در نتیجه منجر به کاهش جهانی تولید آلومینا بهویژه در اروپا و آمریکای جنوبی شد. با توجه به تداوم این شرایط، پیشبینی میشود بازار این محصول در آیندهای بسیار نزدیک دچار مخاطراتی شود.
۲۴ مرداد ۱۴۰۱
میزان فروش شرکت آلومینا در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۱۳ میلیون تن بود که در مقایسه با سال گذشته تغییری نداشت؛ اما از سال ۲۰۱۷ بهطور کلی میزان فروش این شرکت روندی صعودی داشته است. میزان تولید آلومینای این شرکت در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال گذشته به دلایل مختلفی کاهش یافت.
۱۵ مرداد ۱۴۰۱
میزان صادرات جهانی کریولیت سنتز شده در سال ۲۰۲۱، حدود ۱۱۰ هزار تن برآورد شده است که کانادا با در اختیار داشتن ۲۱ درصد از سهم بازار، بزرگترین صادرکننده کریولیت در جهان شناخته میشود، که آمریکا ۹۹ درصد از سهم صادرات کانادا را در اختیار دارد و بزرگترین مقصد صادراتی این کشور بهشمار میرود.
۹ مرداد ۱۴۰۱
تولید جهانی روی معدنی در سال ۲۰۲۱ بهحدود ۱۲.۷ میلیون تن رسید که رشد حدود ۴ درصدی را نسبت به سال ماقبل خود نشان میدهد؛ اگرچه تولید معدنی در این سال رشد داشت، اما کاهش میزان تولید بازیافتی موجب شد تا مجموع تولید روی تصفیهشده سال ۲۰۲۱، تفاوت چندانی با سال ۲۰۲۰ نداشته باشد.
۶ مرداد ۱۴۰۱
در ماههای اخیر در سال ۲۰۲۲، بهدلیل شیوع مجدد کرونا در چین و اعمال قرنطینههای جدید، محدودیتهای این کشور منجر به کاهش رشد اقتصادی آن شد و قیمت سنگ آهن با کاهش همراه بود. گفتنی است در ماه جولای قیمت سنگ آهن حدود ۱۷ درصد کاهش نسبت به ماه قبل یعنی ژوئن را رقم زد.
۴ مرداد ۱۴۰۱
تولید آلومینا در شرکت نورسک هیدرو در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۱ در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۰، حدود ۱۳.۵ درصد رشد داشت. میزان فروش آلومینا در سه ماهه پایانی سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۲ میلیون تن بود و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵.۱ درصد رشد داشت.
۲۸ تیر ۱۴۰۱
کنسانتره سرب ماده اولیه جهت فرآوری فلز سرب است که کاربردهای فراوانی خصوصا در صنعت باتریسازی دارد. بررسیها حاکی از آن بود که علیرغم اینکه چین بزرگترین تولیدکننده کنسانتره سرب است، بهعنوان بزرگترین واردکننده این محصول در جهان نیز شناخته میشود؛ این امر گویای بالا بودن تقاضای داخلی چین برای این محصول است.
۲۲ دی ۱۴۰۰
همهگیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ و کاهش عرضه زغالسنگ ککشو در پی این رخداد و همچنین سایر مشکلاتی که در تامین این محصول و عرضه آن برای چین و استرالیا پیش آمد، موجب جهش ناگهانی قیمت این محصول شد. با تعدیل شدن مشکلات بازار، زغالسنگ ککشو، مجدد سیر نزولی را در پیش گرفت.
۲۱ دی ۱۴۰۰
کره جنوبی یکی از بزرگترین صادرکنندگان فرومولیبدن در جهان شناخته میشود. این کشور عمده ماده اولیه مورد نیاز خود را از یکی از مهمترین رقبای خود در بازار تجارت، یعنی شیلی تامین میکند. قیمت پایینتر عرضه فرومولیبدن از سوی کره جنوبی، به افزایش سهم آن در بازار تجارت جهانی کمک شایانی کرده است.
۲۱ دی ۱۴۰۰
چین بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده کک در جهان شناخته میشود، که با توجه به پیشبینی افزایش تولید فولاد چین، تقاضا این کشور برای زغالسنگ و بالطبع کک نیز افزایش خواهد داشت. در سال ۲۰۲۰ و در پی همهگیری ویروس کرونا، تولید و تقاضای زغالسنگ بهموجب تعطیلی واحدهای تولیدی این کشور، کاهش داشت.
۲۱ دی ۱۴۰۰
کشورهای خاورمیانه عمدتا صادرکننده کروم معدنی بوده و واردات سنگ معدن و کنسانتره کروم توسط کشورهای خاورمیانه چندان قابل توجه نیست. صادرات کروم معدنی توسط کشورهای خاورمیانه طی سالهای اخیر نوسانهای زیادی را تجربه کرده اما در مجموع میتوان گفت که میزان صادرات سنگ معدن و کنسانتره کروم از مبدا خاورمیانه روند نزولی داشته است.
۱۹ دی ۱۴۰۰
حجم تجارت گندله سنگ آهن در سال ۲۰۲۰، بهدلیل همهگیری ویروس کووید-۱۹ و کاهش حجم واردات بسیاری از کشورهای واردکننده این محصول افت داشت. با این حال، چین بهعنوان بزرگترین واردکننده این محصول، روندی معکوس را رقم زد و حجم واردات آن در این سال، افزایش چشمگیری را ثبت کرد.
۱۹ دی ۱۴۰۰
اگرچه فولادسازی به روش FOB که کک یکی از ملزومات آن است، در سطح جهان رو به کاهش است؛ اما همچنان در کشورهای چین و هند بهعنوان برجستهترین روش تولید فولاد مطرح است. با توجه به تولید فولاد در این دو کشور، پیشبینی میشود روند تقاضا کک در چین و هند افزایش داشته باشد.
۱۸ دی ۱۴۰۰
در سال ۲۰۲۰، میزان ذخایر روی در جهان حدود ۲۵۰ میلیون تن تخمین زده شده است؛ بر اساس آمار ارایه شده توسط سازمان زمینشناسی آمریکا، بیشترین ذخایر معدنی روی در استرالیا، چین، مکزیک، پرو و هند قرار دارد و کشورهای چین، پرو، استرالیا، هند و آمریکا بزرگترین تولیدکنندگان معدنی روی در جهان هستند.
۱۸ دی ۱۴۰۰
بخش قابل توجهی از سنگ آهن تولید شده در سطح جهان بین کشورها مورد تجارت قرار میگیرد. چینبه عنوان بزرگترین واردکننده این محصول که سالانه بیش از سهچهارم سنگ آهن تجارت شده در سطح جهان را وارد میکند، نقش بهسزایی در رشد و توسعه صادرات این محصول ایفا کرده است.
۱۸ دی ۱۴۰۰
تولید معدنی سرب طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰، روند نزولی را شاهد بوده است. در سال ۲۰۲۰ ذخایر جهانی سرب ۸۸ میلیون برآورد شده است که بیشترین سهم آن به استرالیا و سپس چین اختصاص دارد؛ درحالیکه تولیدات کنسانتره چین بسیار بیشتر از استرالیا عنوان شده است.
۵ دی ۱۴۰۰
تولید و تجارت کروم معدنی طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ با افزایش همراه بوده و در این بازه زمانی، نرخ برداشت از ذخایر معدنی کرومیت نیز علیرغم نوسانات کاهشی، رشد ملموسی را تجربه کرده است. آفریقای جنوبی و قزاقستان با در اختیار داشتن بیشترین منابع کرومیت، بزرگترین تولیدکنندگان کروم معدنی در سطح جهان محسوب میشوند.
۵ دی ۱۴۰۰
طی سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ آفریقای جنوبی و چین بهترتیب بزرگترین صادرکننده و واردکننده فروکروم جهان بودهاند. قزاقستان نیز بزرگترین صادرکننده فروسیلیکوکروم در بازه مشابه بوده است؛ البته تجارت این محصول روند نزولی شدیدی را در این بازه طی کرده است.
۵ دی ۱۴۰۰
همواره در جهان با پیشرفت در صنایع مختلف از جمله صنعت خودرو، ساختمانسازی نیاز به فلز، مس مشاهده میشود. تولید مس معدنی ۲۰ کشور برتر در سال ۲۰۱۹، به بیش از ۱۹ میلیون تن رسید. آمریکای لاتین در سالهای ۲۰۱۱و ۲۰۱۹ دارای بیشترین سهم در تولید مس معدنی بود.
۲۹ آذر ۱۴۰۰
کشورهای گینه، استرالیا، اندونزی و برزیل بزرگترین صادرکنندگان بوکسیت در جهان هستند که بیش از ۹۵ درصد کل صادرات آن را در اختیار داشتند. در منطقه خاورمیانه نیز به دلیل عدم وجود معادن بوکسیت غنی و با عیار بالا، عمده صادرات سنگ معدن در کشورهای این منطقه کارآیی مناسبی جهت تولید آلومینیوم را دارا نیستند.
۲۹ آذر ۱۴۰۰
میزان تجارت کنسانتره مس، با توسعه اقتصادی و رشد واحدهای ذوب و پالایش کشورها نظیر چین، افزایش یافتهاست. میزان حجم تجارت کنسانتره مس بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ بالغبر ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن بود.
۲۹ آذر ۱۴۰۰
در جهان بیش از ۳ میلیون و ۶۰ هزار تن مولیبدن معدنی تجارت میشود. چین با سهم ۲۸ درصدی بزرگترین واردکننده مولیبدن معدنی جهان در سال ۲۰۲۰ بود.
۲۸ آذر ۱۴۰۰
بزرگترین کشورهای تولیدکننده آلومینا چین، استرالیا و برزیل بودند که بیش از نیمی از آلومینای جهان را در سال ۲۰۲۰، تولید کردند. همچنین استرالیا و برزیل در رده بزرگترین صادرکنندگان آلومینا قرار گرفتند که حدود ۶۹ درصد از بازار وارداتی کشورهای جهان را تامین کردند.
۲۷ آذر ۱۴۰۰
براساس اطلاعات موجود بیشترین منابع و ذخایر کروم در کشورهای آفریقای جنوبی و قزاقستان واقع شده است و در زمینه تامین تقاضای جهانی کروم معدنی، آفریقای جنوبی نقش اصلی را ایفا میکند. ترکیه، هند و فنلاند پس از آفریقای جنوبی و قزاقستان از دیگر تولیدکنندگان معدنی کروم در جهان بهشمار میروند.
۲۴ آذر ۱۴۰۰
عدم وجود ذخایر غنی بوکسیت در ایران و از طرفی رشد کاربرد آلومینیوم در صنایع مختلف سبب قرار گرفتن ایران در ردیف کشورهای واردکننده آلومینا شده است و مجتمع تولیدی آلومینای جاجرم نیز تنها تولیدکننده آلومینای ایران است.
۲۳ آذر ۱۴۰۰
سیلیکومنگنز یک فروآلیاژ جایگزین برای فروسیلیسیم و فرومنگنز است و همین امر آن را به اولین فروآلیاژ پر مصرف جهان تبدیل کرده است. در میان فروآلیاژها بعد از سیلیکومنگنز، بهترتیب فروکروم، فروسیلیسیم، فرومنگنز و فرونیکل بیشترین سهم بازار را در میان فروآلیاژها از آن خود کردهاند.
۲۲ آذر ۱۴۰۰
بخش اعظمی از سنگ آهن استخراجی در صنعت فولادسازی مورد استفاده قرار میگیرد. تولید سالیانه سنگ آهن طی چند سال اخیر حدود ۲.۵ میلیارد تن گزارش شد. تولید سنگ آهن در سطح جهانی در ۲ سال اخیر ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ بهترتیب با کاهش ۰.۴ و ۲ درصد مواجه شد.
۱۶ آذر ۱۴۰۰