صنایع غیر فلزی
ما شما را برای موفقیت در فضای پیچیده و پررقابت امروز، آماده میکنیم
برای رفع چالشهای خود با تیم مشاوره ما در ارتباط باشید.
صنایع غیرفلزی
بخشی از صنایع وابسته به صنایع معدنی و فلزی، مربوط به صنایعی هستند که بر روی موادی به جز مواد معدنی و فلزی فعالیت می کنند. به طور مثال، فروآلیاژها طیف وسیعی از موادی هستند که در صنایع معدنی و فلزی کاربرد دارند ولی با توجه به اینکه جزو هیچ یک از گروه مواد معدنی و یا فلزی نیستند، نمی توان آنها را در تقسیم بندی های یادشده قرار داد. نمونه دیگر این مواد، اسیدها و مواد شیمیایی هستند که در صنایع معدنی و فلزی کاربرد دارند.
در برخی موارد، صنایع دیگری نیز وجود دارند که محصولات آنها در صنایع معدنی و فلزی کاربرد ندارد؛ بلکه این صنایع برای مصرف محصولات جانبی تولید شده در صنایع معدنی و فلزی احداث شده است و لذا می توان این صنایع را به نحوی، مرتبط با صنایع مذکور دانست. به طور مثال بخشی از صنعت کودهای شیمیایی فسفاته، در راستای مصرف اسید سولفوریک که محصول جانبی واحدهای ذوب مس و یا روی است، توسعه یافته و به همین دلیل، صنعت و بازار این کودها، به نحوی مورد توجه فعالان بازار فلزات بوده است.
شرکت فلزات و مواد، با توجه به مسائل عنوان شده، صنایع غیر فلزی وابسته با صنایع معدنی و فلزی را نیز جزو صنایع مخاطب خود قرار داده و در این صنایع نیز، اقدام به ارایه خدمات مطالعاتی و مشاوره ای می نماید.
سالانه حدود ۲۷۰ میلیون تن اسید سولفوریک در جهان تولید میشود که تنها ۷ درصد از آن، توسط سیستم ترانزیت در بازارهای بینالمللی حملونقل میشود.
بازار جهانی مواد شیمیایی صنایع معدنی در دنیا، در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰.۱ میلیارد دلار بوده است.
سرانه متوسط مصرف کودهای نیتروژنی، فسفاته و پتاسه در دنیا به ترتیب ۷۳.۳۴، ۲۶.۸۳ و ۱۹.۸۲ کیلوگرم بهازای هر هکتار زمین است.
دیدگاهها و تحلیلهای ما در خصوص صنایع غیرفلزی
- همه
- اسید سولفوریک
- زغالسنگ، کک و انرژی
- سنگآهن
- کودهای شیمیایی
- مس
- مواد شیمیایی
- نیکل
اسید فسفریک به دلیل خواص شیمیایی در صنایع مختلفی کاربرد دارد و یک عامل مهم در تولید کودها، خوراک دام و طیور است. هند یزرگترین واردکننده اسید فسفریک در جهان در سال ۲۰۲۳ بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن وارد کرده است. مبدا اصلی واردات آن مراکش است.
۲۵ مهر ۱۴۰۳
حدود ۶۳ درصد واردات مواد نسوز ایران در سال ۱۴۰۲ مربوط به اشکال نسوز (شامل محصولاتی مانند آجر، بلوک و چهارگوش نسوز) بوده؛ در حالیکه سهم اشیا سرامیکی نسوز ۱۴.۵ درصد و سهم انواع سیمان نسوز ۲۲.۵ درصد از تجارت مواد نسوز ایران در سال ذکر شده بوده است.
۴ مهر ۱۴۰۳
کنگو بهواسطه دسترسی به ذخایر عظیم مس و عمدتا مس اکسیدی، بزرگترین تولیدکننده مس آفریقا و سومین تولیدکننده بزرگ مس جهان در سال ۲۰۲۳ است. این کشور همچنین بزرگترین تولیدکننده جهانی کبالت است که این موضوع تقاضای زیاد اسید سولفوریک این کشور را به دنبال داشته است.
۱ خرداد ۱۴۰۳
در سال ۲۰۲۲ حدود ۸ میلیون و ۸۳۰ هزار تن مواد نسوز به کشورهای جهان صادر شد. چین، هند و آلمان بهترتیب بزرگترین صادرکنندگان این مواد در سال ۲۰۲۲ بودند. چین با صادرات ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن، با اختلاف زیادی نسبت به دو کشور دیگر در صدر جدول صادرکنندگان این مواد قرار دارد.
۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
شرکت BHP در زمینه زغالسنگ، مس، سنگ آهن و نفت در سراسر جهان فعالیت میکند. نیکل و پتاس نیز از جمله دیگر فعالیتهای تولیدی این شرکت محسوب میشود. این شرکت با تصویب سرمایهگذاری ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۱ به بازار پتاس ورود کرد.
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
چین بهعنوان دومین کشور پرجمعیت جهان پس از هند در سال ۲۰۲۲ و بزرگترین تولیدکننده کودهای شیمیایی، بیشترین میزان تقاضا را برای این محصولات دارا است. در این سال مصرف کود بهدنبال کاهش تولید و سقوط وادرات کودهای فسفات و نیترات توسط چین، کاهش یافت.
۲ اسفند ۱۴۰۲
ظرفیت تولید سود سوزآور جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۲ میلیون تن است و چین بهعنوان اصلیترین تولیدکننده آن حدود ۴۵ درصد از سهم ظرفیت تولید جهان را بهخود اختصاص داده است. بیش از ۱۵۸ شرکت چینی در بازار سدیم هیدروکسید با یکدیگر رقابت دارند.
۲ اسفند ۱۴۰۲
چین بزرگترین تولیدکننده اسید سولفوریک با اختلاف زیادی از سایر نقاط جهان است. واحدهای ذوب فلزات، پالایشگاههای نفت و برخی صنایع معدنی بهعنوان مصرفکنندههای اصلی اسیدسولفوریک برای کنترل تولید آلایندگی از جمله گاز گوگرد، خود تولیدکنندگان عمده اسید سولفوریک محسوب میشوند. حدود ۳۶ درصد اسید سولفوریک چین در این صنایع تولید میشود.
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
مراکش با در اختیار داشتن ۷۱ درصد از ذخایر فسفات جهان، بزرگترین کشور غنی از ذخایر فسفات بوده و همچنین دارای رتبه دوم تولید فسفات در دنیا است. به علاوه با صادرات ۴۹ درصد از ماده معدنی در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ رتبه اول را در زمینه صادرات این محصول بهخود اختصاص داده است.
۱۸ بهمن ۱۴۰۲
طی نیمه دوم سال ۲۰۲۲، تجارت بینالمللی اسید سولفوریک با میانگین نرخ ماهانه ۰.۶ درصد کاهش یافت، اگر چه طی این بازه نوسانات بسیاری را ثبت کرد. با این حال، بهدلیل افزایش فعالیت بازار مس در شیلی و فسفات در ایالات متحده، تقاضای وارداتی اسید افزایشی بود.
۲۶ مرداد ۱۴۰۲
مصرف اسیدسولفوریک در دنیا بهعنوان یک از شاخصهای شناسایی درجه پیشرفتگی یک کشور مورد استفاده قرار میگیرد. معادلات بازار اسیدسولفوریک در ایران با جهان متفاوت است و اگرچه سهم تولیدکنندگان انتخابی در دنیا ۳۱ درصد است، اما بخش اعظمی از تولید اسیدسولفوریک کشور بهصورت اجباری انجام میشود.
۱۹ بهمن ۱۴۰۱
آلومینیوم فلوراید مادهای است که بهصورت ترکیب شیمیایی و معدنی وجود دارد و در طیف گستردهای از صنایع مانند پزشکی، تولید شیشه، محصولات سرامیکی نسوز و … مورد استفاده قرار میگیرد، اما بهطور عمده در تولید آلومینیوم استفاده میشود؛ بهطوریکه این ماده بهعنوان مهمترین ماده افزونی برای تولید آلومینیوم شناخته میشود.
۱۵ دی ۱۴۰۱
اسید فسفریک، بهعنوان دومین اسید پرمصرف جهان شناخته میشود و یکی از مواد شیمیایی ضروری در کشور است که کشاورزی و دامداری کشور تحت سیطره آن است، با این حال بازار اسید فسفریک کشور در حالت کسری قرار دارد و این مورد کارکرد برخی از صنایع کودهای شیمیایی را تحت تاثیر قرار داده است.
۸ دی ۱۴۰۱
کلسیمکربنات یکی از پرکاربردترین ماده معدنی شناختهشده در جهان است که ۴ درصد از پوسته زمین را تشکیل داده و همراه با سنگ آهن، کلسیت، آراگونیت، تراورتن، مرمریت و سنگ گچ در معادن یافت میشود، ولی غالبا طی فرآیند استخراج معادن سنگ آهک و سپس کوبش در کارخانجات تولیدی به دست میآید.
۱ دی ۱۴۰۱
کک نفتی پس از فرآیند تولید، کلسینه شده و با افزایش درصد وزنی کربن به کک سوزنی تبدیل میشود که منجر به خصوصیات الکتریکی مطلوب جهت تولید آند و الکترود میشود که در صنایع آلومینیومسازی، آند سازی، صنایع فولاد، صنایع ریختهگری، حفاظت کاتدی مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۹ آذر ۱۴۰۱
کشور چین با در اختیار داشتن ۴ درصد از ذخایر سنگ فسفات در جهان و ۳۹ درصد از سهم تولید سنگ فسفات، دومین کشور دارنده ذخایر فسفات و بزرگترین تولیدکننده سنگ فسفات در جهان محسوب میشود که میزان تولید آن بهطور متوسط سالیانه حدود ۲۵ میلیون تن برآورد میشود.
۱۱ آبان ۱۴۰۱
کودهای شیمیایی در سه دسته کلی ازته، فسفاته و پتاسه تولید میشوند که کشور آلمان در سال ۱۸۶۰ احداث واحد تولیدی کود شیمیایی فسفات از فسفات اوره، به عنوان اولین کشور تولیدکننده کود شیمیایی در مقیاس صنعتی شروع به فعالیت کرد و در حال حاضر تولید این کشور به ۱۷۵ میلیون تن رسیده است.
۲۶ مهر ۱۴۰۱
صنایع تولید کودهای شیمیایی، غذایی و نوشیدنی، شویندهها، تصفیه آب، بهداشتی و دارویی و فرآوری فلزات، مهمترین صنایع مصرفکننده سنگ فسفات شناخته میشوند که از بین آنها، کودهای شیمیایی با مصرف بیش از ۹۰ درصد از سنگ فسفات تولیدی در جهان، بزرگترین صنعت مصرفکننده در زنجیره فسفات محسوب میشود.
۷ مهر ۱۴۰۱
افزایش قیمت سیلیس در سال ۲۰۱۷ منجر به کاهش تولید سیلیس در سطح جهانی شد؛ چراکه تقاضای بازار در پی افزایش قیمت، بهشدت کاهش یافته بود. کاهش تولید جهانی سیلیس در این سال متاثر از کاهش تولیدات در چین بود.
۳۰ شهریور ۱۴۰۱
میزان واردات و مصرف پتاس در جهان، در سال ۲۰۲۱، هریک حدود ۶۳ میلیون تن بوده است که آمریکا با در اختیار داشتن حدود ۲۲ درصد از سهم بازار، بزرگترین واردکننده و کشور برزیل با مصرف حدود ۲۱ درصد از پتاس جهان، بزرگترین مصرفکننده پتاس شناخته میشود.
۱۷ شهریور ۱۴۰۱
با افزایش ظرفیت واحدهای ذوب چین و کاهش قیمت داخلی اسید، صادرات اسید سولفوریک این کشور در سال ۲۰۲۱ افزایش پیدا کرد. افزایش صادرات این کشور، کاهش تقاضای وارداتی این کشور را به همراه داشت و بر قیمت اسید تاثیرگذار بود.
۳ شهریور ۱۴۰۱
میزان صادرات کودهای شیمیایی در جهان، در سال ۲۰۲۱، حدود ۲۳۲ میلیون تن و ۱۵۵ میلیون تن بوده است که کشورهای روسیه با سهم ۲۷ درصد از صادرات کل به عنوان بزرگترین صادرکننده در جهان شناخته میشود. از دلایل این امر میتوان به میزان تولید بالا این کشور و دسترسی به آبهای آزاد اشاره کرد.
۲۳ مرداد ۱۴۰۱
میزان صادرات پتاس در جهان، با حدود ۱.۲ درصد رشد سالانه، از حدود ۴۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۲، به حدود ۴۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است که کانادا با در اختیار داشتن سهم ۴۸ درصدی از بازار پتاس در جهان، بزرگترین صادرکننده،در سال ۲۰۲۱ شناخته میشود.
۶ مرداد ۱۴۰۱
مغرب یا مراکش بهدلیل داشتن بیشترین ذخایر و تولید سنگ فسفات، بزرگترین صادرکننده آن در جهان شناخته میشود. علیرغم برخورداری چین از منابع فسفات و تولید بالا سنگ فسفات در این کشور، بهسبب تقاضا بالا، جزو صادرکنندگان بزرگ سنگ فسفات در جهان محسوب نمیشود.
۲۱ دی ۱۴۰۰
مغرب با در اختیار داشتن حدود ۷۰ درصد از ذخایر سنگ فسفات، بهعنوان بزرگترین کشور دارای ذخایر سنگ فسفات در دنیا شناخته میشود. برخلاف میزان ذخایر مغرب، میزان تولید این کشور و سهم آن از تولید جهانی محدود بوده و تنها ۱۷ درصد از تولید دنیا را به خود اختصاص داده است.
۱۹ دی ۱۴۰۰
سالانه حدود ۷ درصد از عرضه جهانی اسید سولفوریک در مسیرهای دریایی مبادله میشود. اگرچه این رقم سهم کوچکی از بازار این ماده شیمیایی خطرناک را تشکیل میدهد، اما بهدلیل ماهیت این صنعت، مهمترین پارامتر تاثیرگذار بر جهتگیری قیمت است.
۱۵ دی ۱۴۰۰
بورس کالای ایران، یکی از محلهای عرضه اسید سولفوریک از سال ۱۳۸۷ بوده است؛ اگرچه در نیمه نخست سال ۱۴۰۰، هیچ گونه عرضهای از این ماده شیمیایی انجام نگرفت. در بررسی روند عرضه و فروش اسید سولفوریک طی سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹، افت قابل توجه فروش در مقایسه با جهش میزان عرضه، کاملا محسوس است.
۱۵ دی ۱۴۰۰
با توجه به آمار منتشر شده توسط پایگاه دادههای تجارت بینالملل، میزان صادرات سولفید سدیم در سال ۲۰۲۰، حدود ۴۵۰ هزار تن و واردات آن حدود ۴۹۰ هزار تن گزارش شده است. کشورهای چین و آمریکا با سهم مجموع ۷۹ درصدی از صادرات سدیم سولفید در سال ۲۰۲۰، بهعنوان بزرگترین کشورهای صادرکننده آن شناخته میشود.
۱۵ دی ۱۴۰۰
چین با تولید و مصرف ۳۱ درصدی از کودهای شیمیایی تولید شده در جهان در سال ۲۰۱۹، بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده در جهان محسوب میشود. از حدود۲۶۰ میلیون تن کود شیمیایی عرضهشده در جهان، حدود ۶۰ درصد آن به کودهای نیتراته و مابقی با نسبت تقریبا مساوی به کودهای پتاسه و فسفاته تعلق دارد.
۸ دی ۱۴۰۰
تکنولوژی نوین تولید این محصول منحصرا در دست سه کشور چین، آمریکا و هند بوده که از بین آنها چین با اکتساب سهم حدود ۶۶ درصد در جایگاه نخست از صادرات پرمنگنات پتاسیم در جهان قرار گرفته است. هند و آمریکا بعد از چین در رتبه دوم و سوم صادرکنندگان جهان قرار دارند.
۷ دی ۱۴۰۰
با توجه به آمار منتشر شده توسط پایگاه دادههای تجارت بینالملل، میزان صادرات سولفات آلومینیوم ماده شیمیایی تولیدشده از سنگ معدن کریولیت در سال ۲۰۲۰، حدود ۵۱۵ هزار تن بوده است. چین با اکتساب سهم حدود ۲۳ درصدی در جایگاه نخست از صادرات سولفات آلومینیوم در جهان قرار دارد.
۱ دی ۱۴۰۰
افت تولید جهانی اسید سولفوریک در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ که عمدتا از محل واحدهای اختیاری تولید اسید بوده است، باعث محدودیت دسترسی بازار جهانی به این محصول شد. در نتیجه، قیمت اسید در سال ۲۰۲۰، روند صعودی خود را آغاز کرد و در سال ۲۰۲۱، رکوردهای پیشین خود، حتی ۲۰۱۱ را نیز شکست.
۲۱ آذر ۱۴۰۰