ویرایش محتوا

سرب

فلز سرب هر چند که خواص فیزیکی بسیار منحصر به‌فردی دارد، اما کشف سمی بودن آن در اواخر قرن ۱۹ میلادی، به‌سرعت باعث حذف بسیاری از کاربردهای آن گردید. این فلز بر سیستم عصبی انسان اثر می‌گذارد و جزء نوروتوکسین‌ها دسته‌بندی می‌شود. امروزه در جهان سالانه بیش از ۱۲ میلیون تن سرب تصفیه شده در جهان تولید و مصرف می‌شود و سهم ایران در تولید جهانی این فلز کمتر از ۲ درصد است.

برای رفع چالش‌های خود با تیم مشاوره ما در ارتباط باشید.

China's Lead Production-1403-11-16-1-4
از کنسانتره تا بازیافت؛ بررسی مسیر پر پیچ‌وخم تولید سرب تصفیه شده در چین

چین یکی از پیشگامان تولید، مصرف و بازیافت سرب در جهان محسوب می‌شود. تولید کنسانتره سرب این کشور تا سال ۲۰۱۳ به‌همراه افزایش تقاضا، روندی صعودی داشته، اما اجرای قوانین زیست‌محیطی و همچنین شیوع کووید-۱۹ موجب کاهش تولید کنسانتره سرب در سال‌های بعد از آن شده‌است.

Waste and Scrap of Primary Batteries-1403-10-18-1-5
رشد ۱۱ برابری واردات باتری‌های فرسوده به هند در دهه گذشته

واردات باتری‌های فرسوده به هند طی سال‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش‌یافته است. بیشترین حجم واردات به این کشور، در سال ۲۰۲۳ با مقدار ۴۴۰ میلیون دلار بوده که از این مقدار، نزدیک به ۲۵ درصد واردات از ایالات متحده، ۱۱ درصد از جمهوری دومینیکن و بقیه از کشورهای آسیایی بوده است.

Lead Ingot Trade-1403-03-13-1-3
تجارت پر نوسان سرب طی دهه گذشته

کره جنوبی طی ۱۰ سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ توانسته با عبور از استرالیا به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده شمش سرب جهان شناخته شود؛ اختلاف ۵۰ هزارتنی در صادرات شمش سرب کره جنوبی نسبت به استرالیا در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۰ هزار تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.