فرصت‌های شغلی
ویرایش کنید
Iran's Refractories Trade-1403-07-04-1-3
کاهش واردات و افزایش صادرات مواد نسوز ایران

حدود ۶۳ درصد واردات مواد نسوز ایران در سال ۱۴۰۲ مربوط به اشکال نسوز (شامل محصولاتی مانند آجر، بلوک و چهارگوش نسوز) بوده؛ در حالی‌که سهم اشیا سرامیکی نسوز ۱۴.۵ درصد و سهم انواع سیمان نسوز ۲۲.۵ درصد از تجارت مواد نسوز ایران در سال ذکر شده بوده است.

Refractories Trade-1403-02-04-1-4
چین بزرگ‌ترین صادرکننده مواد و فرآورده‌های نسوز در سال ۲۰۲۲

در سال ۲۰۲۲ حدود ۸ میلیون و ۸۳۰ هزار تن مواد نسوز به کشورهای جهان صادر شد. چین، هند و آلمان به‌ترتیب بزرگ‌ترین صادرکنندگان این مواد در سال ۲۰۲۲ بودند. چین با صادرات ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن، با اختلاف زیادی نسبت به دو کشور دیگر در صدر جدول صادرکنندگان این مواد قرار دارد.

BHP Performance FY2023-1402-12-16-1-5
کاهش فروش ۱۱.۲ میلیارد دلاری BHP در سال مالی ۲۰۲۳

شرکت BHP در زمینه زغال‌سنگ، مس، سنگ آهن و نفت در سراسر جهان فعالیت می‌کند. نیکل و پتاس نیز از جمله دیگر فعالیت‌های تولیدی این شرکت محسوب می‌شود. این شرکت با تصویب سرمایه‌گذاری ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۱ به بازار پتاس ورود کرد.

Caustic Soda of China - 1402 -12- 02-1-5
چین، بزرگ‌ترین تولیدکننده و مصرف‌کننده سود سوزآور جامد

ظرفیت تولید سود سوزآور جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۲ میلیون تن است و چین به‌عنوان اصلی‌ترین تولیدکننده آن حدود ۴۵ درصد از سهم ظرفیت تولید جهان را به‌خود اختصاص داده است. بیش از ۱۵۸ شرکت چینی در بازار سدیم هیدروکسید با یکدیگر رقابت دارند.

Trade of Aluminium fluoride-1-5
کنترل بازار آلومینیوم فلوراید در دستان صنعت آلومینیوم

آلومینیوم فلوراید ماده‌ای است که به‌صورت ترکیب شیمیایی و معدنی وجود دارد و در طیف گسترده‌ای از صنایع مانند پزشکی، تولید شیشه، محصولات سرامیکی نسوز و … مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما به‌طور عمده در تولید آلومینیوم استفاده می‌شود؛ به‌طوری‌که این ماده به‌عنوان مهم‌ترین ماده افزونی برای تولید آلومینیوم شناخته می‌شود.

Trade of Calcium Carbonate-1-6
تسخیر چهار درصد از پوسته زمین، توسط کلسیم کربنات

کلسیم‌کربنات یکی از پرکاربردترین ماده معدنی شناخته‌شده در جهان است که ۴ درصد از پوسته زمین را تشکیل داده و همراه با سنگ آهن، کلسیت، آراگونیت، تراورتن، مرمریت و سنگ گچ در معادن یافت می‌شود، ولی غالبا طی فرآیند استخراج معادن سنگ آهک و سپس کوبش در کارخانجات تولیدی به دست می‌آید.

Trade Needle coke-1-7
نیمی از صادرات جهانی کک سوزنی، در اختیار آمریکا

کک نفتی پس از فرآیند تولید، کلسینه شده و با افزایش درصد وزنی کربن به کک سوزنی تبدیل می‌شود که منجر به خصوصیات الکتریکی مطلوب جهت تولید آند و الکترود می‌شود که در صنایع آلومینیوم‌سازی، آند سازی، صنایع فولاد، صنایع ریخته‌گری، حفاظت کاتدی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

silicon production & consumption-1-4
افزایش مصرف سیلیس در گروی رشد صنایع نیمه‌هادی‌ها و ساختمان‌سازی

افزایش قیمت سیلیس در سال ۲۰۱۷ منجر به کاهش تولید سیلیس در سطح جهانی شد؛ چراکه تقاضای بازار در پی افزایش قیمت، به‌شدت کاهش یافته بود. کاهش تولید جهانی سیلیس در این سال متاثر از کاهش تولیدات در چین بود.

Import and Consumption of Potash-1-4
خیزش سه کشور برای مصرف نیمی از پتاس تولیدی در جهان!

میزان واردات و مصرف پتاس در جهان، در سال ۲۰۲۱، هریک حدود ۶۳ میلیون تن بوده‌ است که آمریکا با در اختیار داشتن حدود ۲۲ درصد از سهم بازار، بزرگ‌ترین واردکننده و کشور برزیل با مصرف حدود ۲۱ درصد از پتاس جهان، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده پتاس شناخته می‌شود.

Production and Export of Potash-1-3
کشاورزان، تاثیر گذارترین افراد بر بازار جهانی پتاس در سال‌های اخیر

میزان صادرات پتاس در جهان، با حدود ۱.۲ درصد رشد سالانه، از حدود ۴۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۲، به حدود ۴۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است که کانادا با در اختیار داشتن سهم ۴۸ درصدی از بازار پتاس در جهان، بزرگ‌ترین صادرکننده،در سال ۲۰۲۱ شناخته می‌شود.

sodium sulfide-02
قبضه بازار توسط چین و آمریکا؛ بررسی تجارت جهانی سدیم سولفید

با توجه به آمار منتشر شده توسط پایگاه داده‌های تجارت بین‌الملل، میزان صادرات سولفید سدیم در سال ۲۰۲۰، حدود ۴۵۰ هزار تن و واردات آن حدود ۴۹۰ هزار تن گزارش شده است. کشورهای چین و آمریکا با سهم مجموع ۷۹ درصدی از صادرات سدیم سولفید در سال ۲۰۲۰، به‌عنوان بزرگ‌ترین کشورهای صادرکننده آن شناخته می‌شود.

potassium permanganate-07
عقب‌افتادگی ایران از بازار بین‌المللی؛ بررسی تجارت جهانی پرمنگنات پتاسیم

تکنولوژی نوین تولید این محصول منحصرا در دست سه کشور چین، آمریکا و هند بوده که از بین آن‌ها چین با اکتساب سهم حدود ۶۶ درصد در جایگاه نخست از صادرات پرمنگنات پتاسیم در جهان قرار گرفته است. هند و آمریکا بعد از چین در رتبه دوم و سوم صادرکنندگان جهان قرار دارند.

aluminum sulfate -06
تسخیر بازار هنگ‌کنگ توسط چین؛ بررسی تجارت جهانی آلومینیوم سولفات

با توجه به آمار منتشر شده توسط پایگاه داده‌های تجارت بین‌الملل، میزان صادرات سولفات آلومینیوم ماده شیمیایی تولیدشده از سنگ معدن کریولیت در سال ۲۰۲۰، حدود ۵۱۵ هزار تن بوده است. چین با اکتساب سهم حدود ۲۳ درصدی در جایگاه نخست از صادرات سولفات آلومینیوم در جهان قرار دارد.