مواد شیمیایی
آهن یکی از فراوان ترین عناصر موجود در پوسته زمین است. حدود ۵ درصد پوسته زمین از آهن تشکیل شده است. امروزه حدود ۹۸ درصد آهن استخراج شده به تولید فولاد اختصاص می یابد.
سنگ آهن استخراجی از نقاط مختلف جهان شامل کانی های اکسیدی آهن هستند. این کانی ها، در انواع مختلفی در طبیعت وجود دارند. این کانی ها شامل: هماتیت (۷۲% Fe) جئولیت (۶۳% Fe)، لیمونیت (تا ۶۰% Fe)، مگنتیت (۷۲% Fe) هستند.
برای رفع چالشهای خود با تیم مشاوره ما در ارتباط باشید.
حدود ۶۳ درصد واردات مواد نسوز ایران در سال ۱۴۰۲ مربوط به اشکال نسوز (شامل محصولاتی مانند آجر، بلوک و چهارگوش نسوز) بوده؛ در حالیکه سهم اشیا سرامیکی نسوز ۱۴.۵ درصد و سهم انواع سیمان نسوز ۲۲.۵ درصد از تجارت مواد نسوز ایران در سال ذکر شده بوده است.
۴ مهر ۱۴۰۳
در سال ۲۰۲۲ حدود ۸ میلیون و ۸۳۰ هزار تن مواد نسوز به کشورهای جهان صادر شد. چین، هند و آلمان بهترتیب بزرگترین صادرکنندگان این مواد در سال ۲۰۲۲ بودند. چین با صادرات ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن، با اختلاف زیادی نسبت به دو کشور دیگر در صدر جدول صادرکنندگان این مواد قرار دارد.
۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
شرکت BHP در زمینه زغالسنگ، مس، سنگ آهن و نفت در سراسر جهان فعالیت میکند. نیکل و پتاس نیز از جمله دیگر فعالیتهای تولیدی این شرکت محسوب میشود. این شرکت با تصویب سرمایهگذاری ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری در سال ۲۰۲۱ به بازار پتاس ورود کرد.
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
ظرفیت تولید سود سوزآور جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰۲ میلیون تن است و چین بهعنوان اصلیترین تولیدکننده آن حدود ۴۵ درصد از سهم ظرفیت تولید جهان را بهخود اختصاص داده است. بیش از ۱۵۸ شرکت چینی در بازار سدیم هیدروکسید با یکدیگر رقابت دارند.
۲ اسفند ۱۴۰۲
آلومینیوم فلوراید مادهای است که بهصورت ترکیب شیمیایی و معدنی وجود دارد و در طیف گستردهای از صنایع مانند پزشکی، تولید شیشه، محصولات سرامیکی نسوز و … مورد استفاده قرار میگیرد، اما بهطور عمده در تولید آلومینیوم استفاده میشود؛ بهطوریکه این ماده بهعنوان مهمترین ماده افزونی برای تولید آلومینیوم شناخته میشود.
۱۵ دی ۱۴۰۱
کلسیمکربنات یکی از پرکاربردترین ماده معدنی شناختهشده در جهان است که ۴ درصد از پوسته زمین را تشکیل داده و همراه با سنگ آهن، کلسیت، آراگونیت، تراورتن، مرمریت و سنگ گچ در معادن یافت میشود، ولی غالبا طی فرآیند استخراج معادن سنگ آهک و سپس کوبش در کارخانجات تولیدی به دست میآید.
۱ دی ۱۴۰۱
کک نفتی پس از فرآیند تولید، کلسینه شده و با افزایش درصد وزنی کربن به کک سوزنی تبدیل میشود که منجر به خصوصیات الکتریکی مطلوب جهت تولید آند و الکترود میشود که در صنایع آلومینیومسازی، آند سازی، صنایع فولاد، صنایع ریختهگری، حفاظت کاتدی مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۹ آذر ۱۴۰۱
افزایش قیمت سیلیس در سال ۲۰۱۷ منجر به کاهش تولید سیلیس در سطح جهانی شد؛ چراکه تقاضای بازار در پی افزایش قیمت، بهشدت کاهش یافته بود. کاهش تولید جهانی سیلیس در این سال متاثر از کاهش تولیدات در چین بود.
۳۰ شهریور ۱۴۰۱
میزان واردات و مصرف پتاس در جهان، در سال ۲۰۲۱، هریک حدود ۶۳ میلیون تن بوده است که آمریکا با در اختیار داشتن حدود ۲۲ درصد از سهم بازار، بزرگترین واردکننده و کشور برزیل با مصرف حدود ۲۱ درصد از پتاس جهان، بزرگترین مصرفکننده پتاس شناخته میشود.
۱۷ شهریور ۱۴۰۱
میزان صادرات پتاس در جهان، با حدود ۱.۲ درصد رشد سالانه، از حدود ۴۰ میلیون تن در سال ۲۰۱۲، به حدود ۴۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ رسیده است که کانادا با در اختیار داشتن سهم ۴۸ درصدی از بازار پتاس در جهان، بزرگترین صادرکننده،در سال ۲۰۲۱ شناخته میشود.
۶ مرداد ۱۴۰۱
با توجه به آمار منتشر شده توسط پایگاه دادههای تجارت بینالملل، میزان صادرات سولفید سدیم در سال ۲۰۲۰، حدود ۴۵۰ هزار تن و واردات آن حدود ۴۹۰ هزار تن گزارش شده است. کشورهای چین و آمریکا با سهم مجموع ۷۹ درصدی از صادرات سدیم سولفید در سال ۲۰۲۰، بهعنوان بزرگترین کشورهای صادرکننده آن شناخته میشود.
۱۵ دی ۱۴۰۰
تکنولوژی نوین تولید این محصول منحصرا در دست سه کشور چین، آمریکا و هند بوده که از بین آنها چین با اکتساب سهم حدود ۶۶ درصد در جایگاه نخست از صادرات پرمنگنات پتاسیم در جهان قرار گرفته است. هند و آمریکا بعد از چین در رتبه دوم و سوم صادرکنندگان جهان قرار دارند.
۷ دی ۱۴۰۰
با توجه به آمار منتشر شده توسط پایگاه دادههای تجارت بینالملل، میزان صادرات سولفات آلومینیوم ماده شیمیایی تولیدشده از سنگ معدن کریولیت در سال ۲۰۲۰، حدود ۵۱۵ هزار تن بوده است. چین با اکتساب سهم حدود ۲۳ درصدی در جایگاه نخست از صادرات سولفات آلومینیوم در جهان قرار دارد.
۱ دی ۱۴۰۰