فلزات کمیاب
آهن یکی از فراوان ترین عناصر موجود در پوسته زمین است. حدود ۵ درصد پوسته زمین از آهن تشکیل شده است. امروزه حدود ۹۸ درصد آهن استخراج شده به تولید فولاد اختصاص می یابد.
سنگ آهن استخراجی از نقاط مختلف جهان شامل کانی های اکسیدی آهن هستند. این کانی ها، در انواع مختلفی در طبیعت وجود دارند. این کانی ها شامل: هماتیت (۷۲% Fe) جئولیت (۶۳% Fe)، لیمونیت (تا ۶۰% Fe)، مگنتیت (۷۲% Fe) هستند.
برای رفع چالشهای خود با تیم مشاوره ما در ارتباط باشید.
تولید معدنی کبالت بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۳ با نرخ رشد مرکب ۸.۷ درصد افزایش یافتهاست. لذا در سال ۲۰۲۳ تولید به بالاترین سطح خود با ۲۳۰ هزار تن رسید. در همین سال، قیمت کاتد کبالت به ۳۷,۵۰۰ دلار بر تن رسید که کاهشی ۴۴.۸ درصدی نسبت به سال قبل نشان میدهد.
۲۱ اسفند ۱۴۰۳
چین با میانگین سهم ۴۸.۱ درصدی از بازار تجارت جهانی عناصر نادر خاکی در سالیان متمادی، مهمترین صادرکننده این محصولات در دنیا بودهاست. با این حال، صادرات چین در این دوره با نوساناتی همراه بوده که از سیاستهای این کشور و عواملی مانند کووید-۱۹ تاثیر گرفتهاست.
۲۰ آذر ۱۴۰۳
الکترودهای گرافیتی بهعنوان یکی از اجزای کلیدی در فولادسازی به روش کورههای قوس الکتریکی، نقش حیاتی ایفا میکنند. شرکتGrafTech International ، با وجود چالشهایی مانند توقف موقت برخی واحدها، توانست با مدیریت منابع و ظرفیتها، بخشی از کاهش تولید را جبران کند و به حفظ جایگاه خود در بازار ادامه دهد.
۶ آذر ۱۴۰۳
چین از بزرگترین تولیدکنندگان باتریهای لیتیوم یون است. تولید باتری این کشور در سال ۲۰۲۳ به ۲۴ میلیارد و ۵۳۰ میلیون واحد رسید که نسبت به سال ۲۰۲۲، بالغ بر۶۰۰ میلیون واحد افزایش یافت. این حجم، بیشترین حجم تولید کشور چین در طی ۹ سال گذشته برای ساخت باتریهای لیتیوم یون بودهاست.
۴ تیر ۱۴۰۳
در تولید باتریهای لیتیوم یونی از عنصر کبالت بهعنوان کاتد استفاده میشود و عمده کبالت تولید شده در این صنعت مورد استفاده قرار میگیرد. باتریهای لیتیوم یونی باتریهای قابل شارژ هستند که در مقایسه با محصولات مشابه راندمان انرژی بالاتر و طول عمر بیشتری دارند.
۲۱ فروردین ۱۴۰۳
در سال ۲۰۲۲، حجم تولید جهانی وانادیم به ۱۰۰ هزار تن رسید که در مقایسه با سال ۲۰۲۱، به میزان ۵ هزار تن کاهش داشته است. کشورهای چین، روسیه، آفریقای جنوبی، برزیل و آمریکا از تولیدکنندگان فلز وانادیم در جهان هستند و چین ضمن داشتن بیشترین ذخیره، بیشترین میزان تولید را در اختیار دارد.
۴ بهمن ۱۴۰۲
چین بهعنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان، واردکننده بیش از ۵۰ درصد منگنز تولیدی جهان است. بیش از ۹۰ درصد منگنز تولیدی در جهان در صنعت فولادسازی استفاده میشود. میزان مصرف منگنز چین طی ۱۰ سال اخیر بهطور متوسط بیش از ۱۰ میلیون تُن در سال بودهاست.
۱۹ دی ۱۴۰۲
بزرگترین صادرکنندگان کانسنگ منگنز جهان طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۲ به ترتیب آفریقای جنوبی، گابون و استرالیا بودهاند. آفریقای جنوبی بهعنوان بزرگترین تولیدکننده سنگ منگنز جهان، بهطور میانگین در ۱۰ سال اخیر بیش از ۵۷ درصد از بازارتجارت سنگ منگنز جهان را در دست داشتهاست.
۱۲ دی ۱۴۰۲
منگنز، فلزی کلیدی در صنایع متالورژیکی در تولید فولاد و چدن است. تولید جهانی این محصول در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ (غیر از سال ۲۰۲۰ بهدلیل محدودیتهای همهگیری کووید- ۱۹) دارای روندی صعودی بود. مجموع تولید جهانی منگنز در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ میلیون تن منگنز محتوی بوده است.
۲۵ آبان ۱۴۰۲
روند تولید جهانی کنسانتره تیتانیوم در بازه زمانی سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ کاملا صعودی بوده و در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۳۴ درصد رشد داشته است. مهمترین منابع تامین تیتانیوم عمدتا کانیهای معدنی ایلمنیت و روتیل هستند و ذخایر جهانی تیتانیوم از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود ۲۵ درصد کاهشیافته است.
۲۴ آبان ۱۴۰۲
در سال ۲۰۲۲ کشورهای شیلی، آمریکا و پرو بیشترین سهم را در صادرات کنسانتره مولیبدن به خود اختصاص دادند. سهم شیلی از کل صادرات در این سال حدود ۳۳ درصد، آمریکا حدود ۱۷.۸ درصد و پرو تقریبا ۱۷.۵ درصد برآورد شد. حجم صادرات کنسانتره مولیبدن شیلی در سال ۲۰۲۲ نزدیک به ۸۸ هزار تن بود.
۱۶ آبان ۱۴۰۲
قلع، فلزی تقریبا کمیاب در زمین بوده و حد اقل نیمی از کشورهای دارای معادن قلع فعال و بزرگترین آنها در آسیای شرقی واقع شدهاند. طبیعتا سالانه بالاترین میزان تولیدات قلع در جهان در اختیار این کشورها قرار دارد. مجموع تولید جهانی قلع در سال ۲۰۲۲، معادل ۳۱۰ هزار تن قلع محتوی بوده است.
۱۴ آبان ۱۴۰۲
شرکت FLSmidth در زمینه تولید و ارایه خدمات برای تجهیزات مورد استفاده در معادن و صنعت سیمان مشغول به فعالیت است. تجهیزات تولید شده در معادن فلزاتی مانند مس، طلا، نیکل، روی و لیتیم مورد استفاده قرار میگیرند. در سال ۲۰۲۲ حدود ۵۹ درصد از درآمد شرکت از ارایه خدمات به دست آمد.
۳ آبان ۱۴۰۲
چشمانداز خوشبینانه رشد اقتصادی طی سال ۲۰۲۳ جای خود را به نوسان قیمتها و رکود طی نیمه نخست سال داد؛ چرا که تلاش چین برای بازیابی اقتصادی، عدمقطعیت رشد اقتصادی غرب و تحقق کُند تقاضای ناشی از «گذار به انرژیهای پاک»، قیمت بسیاری از کامودیتیها را با حمایت ضعیف روبهرو کرد.
۱۲ مهر ۱۴۰۲
میانگین تجارت جهانی کنسانتره قلع در بازه زمانی ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود ۲۴۷ هزارتن بودهاست؛ تجارت کنسانتره قلع در این بازه بهطور متوسط با افزایش همراه بوده است. آمار تجارت کنسانتره قلع بیانگر آن است که چین بزرگترین واردکننده و میانمار برترین صادرکننده کنسانتره قلع در جهان است.
۲۹ شهریور ۱۴۰۲
روند قیمتی شمش قلع در بورس فلزات لندن طی سه فصل نخست سال ۲۰۲۲ در مجموع کاهشی بوده و در فصل آخر سال قیمت آن افزایشیافته است. روند موجودی انبار این فلز در بورس فلزات لندن تا ماه سپتامبر افزایشی بوده و پس از آن در فصل چهارم با افت مواجه شده است.
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲
فلز منیزیم بهدلیل ویژگیهای خاص متالورژیکی مانند سبکی، استحکام بالا و … در مقایسه با سایر فلزات در بسیاری از صنایع ازجمله صنعت الکترونیک، صنایع هوایی، تجهیزات نظامی و … مورد استفاده قرار میگیرد، اما صنعت خودروسازی بزرگترین صنعت مصرفکننده منیزیم بهشمار میرود.
۲۵ اسفند ۱۴۰۱
آنتیموان فلزی متخلخل و خاکستری است که عمدتا همراه با سرب آلیاژ پرکاربردی را تولید میکند، افزونبر این از این فلز در کاربردهای بازدارنده شعله نیز استفاده میشود. یکی از وقایعی که تاثیر چشمگیری بر تجارت سنگ و کنسانتره آنتیموان گذاشت جنگ اوکراین و روسیه بود؛ چراکه روسیه از بزرگترین صادرکنندگان آنتیموان معدنی بود.
۲۵ اسفند ۱۴۰۱
کبالت بهدلیل ویژگیهای منحصربهفرد در صنایع مختلف ازجمله تولید قطعات الکترونیکی بهویژه باتریهای قابل شارژ، تولید ترکیبات مختلف شیمیایی، سرامیکها، کاتالیستها و … مورد استفاده قرار میگیرد و با توجه به پیشرفت روزافزون صنایع مذکور در جهت استفاده از انرژیهای پاک، روند مصرف این ماده، روبه رشد پیشبینی میشود.
۲۵ اسفند ۱۴۰۱
لیتیم فلزی سبک و پرکاربرد در صنعت باتریسازی است. بزرگترین ذخایر این فلز در مثلث شیلی، استرالیا و آرژانتین واقع شده است و شیلی میزبان بیشترین ذخایر لیتیم در جهان است؛ این در حالی است که تولید معدنی استرالیا بیشترین سهم از تولید را به خود اختصاص داده است، زیرا استخراج لیتیم تکنولوژی پیچیدهای دارد.
۲۰ اسفند ۱۴۰۱
تیتانیوم فلزی استراتژیک است که در صنایع حساس و کاربردهای ویژه نظیر موتور هواپیما و ساختمان داخلی آن بهکار میرود، ازاینرو مصرفکنندگان اصلی این محصول اغلب در زمره کشورهای پیشرفته و صنعتی جای میگیرند. آمریکا و چین بزرگترین واردکنندگان فلز تیتانیوم در جهان بهشمار میروند.
۱۰ اسفند ۱۴۰۱
فلز منیزیم حدود ۲.۵ درصد از عناصر پوسته زمین را تشکیل میدهد و پساز آلومینیوم و آهن، سومین فلز فراوان در ساختار زمین بهشمار میرود و به دلیل سختی زیاد، قابلیت بازیافت بالا و هزینه تولید کم در صنایع مختلف، جهت کاهش وزن محصول بدون تضعیف استحکام کلی محصول مورد نظر، مورد استفاده قرار میگیرد.
۴ اسفند ۱۴۰۱
تنگستن فلزی استراتژیک است که با توجه به استحکام و نقطه ذوب بالا، کاربردهای ویژهای در صنایع مختلف دارد، از اینرو تجارت این فلز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است؛ اما تجارت آن در حجم کم انجام میشود. همانند بسیاری از فلزات چین پرچمدار صادرات این محصول است.
۲۵ بهمن ۱۴۰۱
کنسانتره منگنز یکی از محصولات مهمی است که در صنعت آلیاژسازی و باتریها کاربرد فراوانی دارد. بزرگترین تولیدکنندگان کنسانتره منگنز در جهان آفریقای جنوبی و استرالیا هستند، اما چین در بازار تجارت این محصول نیز یکهتاز است و بیشاز ۶۷ درصد صادرات جهانی را در انحصار خود دارد.
۱۳ بهمن ۱۴۰۱
لیتیوم سبکترین فلز جهان با کمترین چگالی در بین عناصر فلزی است که پتانسیل الکتروشمیایی بالایی دارد. این عنصر در صنعت باتریسازی، صنعت شیشه و سرامیک، روانکنندهها، ریختهگری و… مصرف دارد. تولید لیتیوم در سال ۲۰۲۱ نسبت به سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱ درصد افزایشیافته و به ۱۰۰ هزار تن رسیده است.
۲۱ دی ۱۴۰۱
وانادیوم، نیوبیوم و تانتالیوم عناصر نادر استراتژیکی هستند که تحت یک کد تعرفه در جهان تجارت میشوند. از آن رو که بیشترین کاربرد آنها در صنایع الکترونیکی است؛ لذا افزایش سرعت رشد تکنولوژی، موجب افزایش تجارت این عناصر شده است. بازار تولید کنسانتره وانادیوم، نیوبیوم و تانتالیوم بهترتیب در انحصار چین، برزیل و کنگو است.
۱۷ آذر ۱۴۰۱
اکسید منیزیم که در سنگهای معدنی منیزیت یافت میشود و در صنایع نسوز، کشاورزی، شیمیایی و … کاربرد داشته و صنعت نسوز به عنوان بزرگترین صنعت مصرفکننده این محصول شناخته میشود که در تولید بوتههای ریختهگری در صنایع فولاد و همچنین در صنایع سیمان، نفتوگاز مورد استفاده قرار میگیرد.
۳ آذر ۱۴۰۱
بزرگترین صادرکنندگان بیسموت کشورهای چین، هنگکنگ، بلژیک و آمریکا و بزرگترین مقاصد صادراتی این فلز هنگکنگ، آمریکا، آلمان و بلژیک است. بلژیک و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که بیسموت ناخالص را از چین وارد میکنند و آن را به صورت بیسموت تصفیهشده مجددا عرضه مینمایند.
۲۶ آبان ۱۴۰۱
کبالت فلزی پرکاربرد و با خواص ویژه است که امروزه در تولید باتری خودروهای الکتریکی و تولید انرژی پاک از اهمیت ویژهای برخوردار است. بزرگترین معادن کبالت جهان در کنگو واقع شده است؛ علاوه بر این کنگو به عنوان بزرگترین صادرکننده سنگ و کنسانتره کبالت نیز شناخته میشود.
۱۸ آبان ۱۴۰۱
میانگین تجارت جهانی کنسانتره قلع در بازه زمانی ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ حدود ۲۶۰ هزار تن بوده است؛ تجارت کنسانتره قلع در این بازه بهطور متوسط سالانه ۱۰ درصد با کاهش همراه بوده و موجودی این محصول در بورسهای کالا به دلیل وقفههای عرضه ناشی از محدودیتهای شیوع کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ کاهش چشمگیری داشته است.
۲۸ مهر ۱۴۰۱
تیتانیوم فلزی است با خواص ضد خوردگی که در صنایع حساس کاربرد استراتژیک دارد، بنابراین مصرفکنندگان عمده این فلز کشورهای توسعهیافته هستند. البته باید توجه نمود که این کشورها سنگ و کنسانتره تیتانیوم را از کشورهای کمتر توسعهیافته وارد کرده و تبدیل به فلز میکنند.
۱۲ مهر ۱۴۰۱
کره جنوبی در سال ۲۰۲۱ بالغ بر ۳۰ درصد کادمیم تجارت شده در سطح جهان را تامین کرده؛ در حالیکه جذابترین مقصد تجاری نیز به نام هند رقم خورده و این کشور در سال ۲۰۲۱ بیش از نیمی از واردات جهانی این فلز را به خود اختصاص داده است.
۱۰ شهریور ۱۴۰۱
قلع از عناصر نسبتا کمیاب در پوسته زمین محسوب میشود و عمده ذخایر این عنصر در جنوب شرق آسیا و آمریکای جنوبی واقع شده است. بیش از نیمی از ذخایر قلع در نواحی شرق و جنوب شرقی آسیا قرار گرفته و چین بیشترین سهم از ذخایر این ماده را در اختیار دارد.
۲۷ مرداد ۱۴۰۱
خواص و کاربردهای متنوع قلع باعث شده است که سالانه حجم قابل ملاحظهای از آن میان کشورهای جهان تجارت شود. قرارگیری ذخایر عمده قلع در شرق آسیا، کشورهای این منطقه را به مبدا مهمی جهت صادرات قلع تبدیل کرده است. کشورهای صنعتی و پیشرفته نیز از مهمترین مقاصد قلع صادراتی محسوب میشوند.
۲۰ مرداد ۱۴۰۱
چین ۹۰ درصد فلز منیزیم را در جهان تولید و صادر میکند و میتوان گفت انحصار این فلز را در اختیار دارد و کوچکترین تغییری در تولید این فلز در چین، منجر به تغییرات قابل توجهی در سطح جهان خواهد. چین در راستای کاهش مصرف برق و قوانین زیستمحیطی تولید منیزیم را کاهش داده است.
۴ مرداد ۱۴۰۱
بیش از ۸۲ درصد تولیدات معدنی تنگستن در انحصار چین است؛ از اینرو هرگونه تغییر در تولیدات این کشور، تاثیر قابل ملاحظهای بر بازار جهانی این محصول خواهد گذاشت. اخیرا سیاستهای کاهش تولید این محصول در چین، سبب شده سایر کشورها به میدان تولید تنگستن قدم بگذارند.
۳ مرداد ۱۴۰۱
در پی رشد روزافزون باتریهای لیتیومی که در صنعت خودروهای برقی کاربرد دارد، تولید و تجارت فلز لیتیوم نیز دچار تحولات قابل توجهی شده و بیشترین سهم از تولید این فلز در جهان به استرالیا تعلق دارد؛ در حالی که بیشینه ذخایر لیتیوم در بولیوی یافت میشود.
۳ مرداد ۱۴۰۱
با توجه به وابستگی تولید مولیبدن به صنعت فولاد و به اغما فرورفتن صنعت فولادسازی چین بهعنوان بزرگترین فولادسازی در جهان پس از همهگیری ویروس کرونا، تقاضای مولیبدن در جهان کاهش داشت؛ اما با مهار این ویروس، بارقههای امید مجددا در صنعت مولیبدن روشن شده است.
۲۱ دی ۱۴۰۰
کبالت، به عنوان یکی از مهمترین فلزات که در ساخت باتریهای قابل شارژ کاربرد دارد و به سبب افزایش تقاضا آن برای خودروهای برقی، پیشبینی میشود که بازاری رو به رشد را در آینده تجربه کند. بیشترین ذخایر کبالت در پوسته زمین به کشور کنگو تعلق دارد.
۲۱ دی ۱۴۰۰
عمده ذخایر آنتیموان در چین واقع شده و بزرگترین تولیدکننده آنتیموان در جهان است؛ اما سیاستهای این کشور در راستای عدم خام فروشی از سال ۲۰۰۷، موجب کاهش صادرات جهانی و در پی آن تولید این محصول توسط چین شد. بهموجب این کاهش، در حال حاضر روسیه بهعنوان بزرگترین صادرکننده آنتیموان در جهان شناخته میشود.
۱۸ دی ۱۴۰۰